Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta potřebuje k postupu porazit Kodaň

Praha - Fotbalisté Sparty Praha se mohou jako jediný český klub probojovat do jarní části evropských pohárů. Podmínkou však je, že v závěrečném utkání základní skupiny Evropské ligy dnes večer na Letné porazí FC Kodaň. Oba týmy mají po sedmi bodech, ale Pražany pošle dál pouze vítězství, protože v Dánsku prohráli. Spartě však bude v klíčovém utkání roku chybět kapitán Tomáš Řepka. Zápas bude rozhodovat Švýcar Sascha Kever a přímý přenos odvysílá od 21:05 stanice ČT4 i zpravodajský web ČT24. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

Sparta po rozlosování Evropské ligy neměla velké naděje na postup. Tři účastníci Ligy mistrů z minulých let měli být podle expertů nad její síly, reálně o svém postupu nemluvili ani na Letné. Ovšem vývoj ve skupině dal Spartě možnost, o kterou bude dnes bojovat. I s vědomím, že soupeři stačí hrát na remízu.

Sparta trénuje už dva týdny, od porážky 0:1 v Eindhovenu. Nejlepší zprávou pro kouče Jozefa Chovance bylo uzdravení Romana Hubníka s Martinem Zemanem. V obou případech to totiž výrazně rozšíří sparťanské možnosti.


Zatímco při Hubníkově startu alespoň z poloviny zůstane k dispozici střed obrany, kde bude chybět za tři žluté karty pykající Řepka, Zemanova přítomnost výrazně pomůže středové řadě, která v Eindhovenu byla paralyzována. V tomto případě bude Sparta hrát s oběma obvyklými kraji - napravo se Žofčákem, nalevo se Zemanem. 

Hosté budou mít ve výpravě i oba exsparťany - Libora Sionka a Zdeňka Pospěcha. Oba se sice na zápas s bývalým klubem těší, ale Sionkovi asi nebude dopřána možnost si na letenském trávníku zahrát. "Moje situace se nezměnila od začátku podzimu, pouze střídám," prohlásil.



Trenér Stale Solbakken soudí, že jeho tým je nyní silnější, než když se oba soupeři střetli v říjnu v Kodani. "Jenže totéž platí o Spartě a dvojnásob, pokud jde o domácí zápasy. Stačí se podívat na její podzimní výsledky - prohrála pouze u nás, v Aténách a v Eindhovenu. Ale doma i s nejtěžšími soupeři držela krok," upozornil norský kouč na největší zbraň českého týmu, který prý dokáže dokonale využít svého stadionu. 

Ten by měl být ve středu přes předpověď mrazivého počasí výrazně zaplněn. V pondělí bylo prodáno už téměř 14 tisíc vstupenek a očekává se, že v ochozech bude nejméně 16 tisíc fanoušků.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Hoheneder, Pamič - Žofčák, Kucka, Hušek, Zeman - Wilfried, Holenda. 

Kodaň: Wiland - Pospěch, Antonsson, Laursen, Wendt - Vingaard, Kvist, Nörregaard, Hutchinson - Grönkjaer, N'Doye.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články