Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta posílá Budinského na další hostování, tentokrát do Boleslavi

Mladá Boleslav - Během podzimu hájil barvy vršovických Bohemians 1905, zimní přípravu zahájil na Letné, ale jarní starty si připíše v dresu ambiciózní Mladé Boleslavi. Slovenský brankář Viktor Budinský odchází z pražské Sparty do středočeského celku, kde by měl nahradit Jakuba Diviše, na půlroční hostování.      

Viktor Budínský (vpravo) během utkání proti Viktorii Plzeň
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Stávající gólman mužstva z města automobilů má namířeno do polské Zaglebie Lubin. "O Jakuba projevilo zájem několik klubů. A protože jej nabídky zaujaly, tak mu vedení nebrání v jednáních. Nejvážnějším uchazečem je Zaglebie Lubin," uvedla Mladá Boleslav v tiskové zprávě.

O post jedničky bude s Janem Šedou a Luďkem Vejmolou bojovat třiadvacetiletý Budinský, který v podzimní části odchytal třináct ligových zápasů za "Klokany". Odchovanec Banské Bystrice působil rovněž ve druholigové Vlašimi a oblékl i dres slovenské jednadvacítky.

Mladá Boleslav také uzavřela příchod Jakuba Nečase, další posily ze Sparty. Dvaadvacetiletý útočník zde bude hostovat do června 2018. V přípravě už za mužstvo vedené Martinem Svědíkem odehrál deset zápasů a dal tři branky. Na podzim zaznamenal ve Vlašimi osm branek, což z něj učinilo třetího nejlepšího střelce druhé nejvyšší soutěže.

Příbram získala pro záchranářské boje trojici posil

Poslední celek tabulky nejvyšší soutěže zrealizoval přestup srbského obránce Zlatka Liščeviče a hostování dvojice Zdeněk LinhartJosef Bazal.

Pětadvacetiletý Liščevič naposledy působil v Radniku Surdulica, kde odehrál prvních pět kol srbské ligy, od té doby ale nenastoupil. V Příbrami je už od konce ledna a odehrál za ni dva přípravné duely. 

Přípravu absolvovaly pod vedením kouče Tobiáše i další dvě posily, jejichž příchod se středočeskému klubu podařilo zpečetit. Třiadvacetiletý záložník Bazal a o rok mladší útočník Linhart.

Do kádru mužstva z Litavky by mohl zamířit také chorvatský záložník Davor Kukec, který patří Teplicím. Naopak skončili zahraniční hráči Marco Ferrara a Miloš Nikolič, Bernardo Frizoni byl přeřazen do juniorky.

Už v minulých dnech získala Příbram slovenského krajního obránce Lukáše Luptáka a na hostování z Plzně záložníka Jana Suchana.

Do Karviné míří z Brna syn trenéra Webera

Dvacetiletý hráč, který může hrát ve středu i na krajích zálohy, podepsal s prvoligovým nováčkem smlouvu na tři a půl roku. Do A-týmu Zbrojovky se probojoval v roce 2015, ale od té doby zasáhl jen do tří zápasů nejvyšší soutěže. Loni na jaře hostoval mládežnický reprezentant v druholigovém Znojmu.

"Jedná se o dalšího nadějného hráče, který je velkým příslibem do budoucna. Jsme přesvědčeni, že v nějakém časovém horizontu Tomáš naplní naše očekávání a potvrdí svou nespornou kvalitu," řekl pro web Karviné sportovní ředitel Lubomír Vlk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články