Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta porazila Plzeň 2:0 a stále neztratila ani bod

Plzeň - V bitvě dvou adeptů na titul byla v Plzni úspěšnější Sparta. Obhájce loňského triumfu porazili Pražané v dohrávce 5. kola na jeho hřišti 2:0 a ligu vedou bez ztráty bodu. Plzeňští fotbalisté doma prohráli po dvou letech a zrovna v prvním duelu, kdy už byla otevřena většina rekonstruovaného stadionu. V tabulce na Spartu ztrácejí už osm bodů. Obě branky hostů vstřelil už v prvním poločase kamerunský útočník Leonard Kweuke.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Ve Štruncových sadech panovala skvělá atmosféra, domácí fanoušci byli po postupu Viktorie do Ligy mistrů na zápas pořádně natěšeni a zaplnili i dvě nově otevřené tribuny za brankami. Téměř jednu z nich ale obsadili fanoušci v rudých dresech, kteří přijeli na západ Čech v nebývalém počtu.

A hráči Sparty je po čtvrteční tryzně v předkole Evropské ligy s FC Vaslui tentokrát potěšili. Rychlé kontry vedené přes Matějovského hrozily při každém získání míče a už v páté minutě se hosté po centru Podaného a hlavičce Kweukeho poprvé radovali. Oba domácí stopeři se na mohutného kamerunského útočníka jen marně věšeli.

Plzeň se snažila především po levé straně, kde měli hosté nejslabší článek sestavy. Zařazení Kušníra na beka se opět nepodařilo a Pilař s Limberským sparťanům pořádně zatápěli. Jenže jejich akce buď končily nepřesnými centry, nebo důrazným zásahem letenských hráčů. Největší šance zmařil Zápotočný přidržením Pilaře, po němž se domácí dožadovali přísnějšího trestu než žluté karty.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha

V té době už bylo na hřišti pořádně dusno. Hosté totiž vedli po další brance Kweukeho, které předcházela "česká ulička" od Huška. Na obou stranách se množily tvrdé zákroky, ale rozhodčí Adámek si vystačil s napomínáním.

Ani po změně stran se hra příliš nezměnila. Plzeň měla snahu přehrát hosty kombinacemi, jenže defenzivní val Sparty byl nedobytný a domácí přihrávky nepřesné. Poprvé chybovala obrana hostů výrazně v 58. minutě, kdy se dostal do první velké šance Rajtoral, ale branku netrefil.

Pražané dál hráli na brejky a měli i další šance, u nichž opět figuroval Kweuke. Nejprve přihrával na otočku Sionko, podruhé hlavou minul Marešův centr. Domácí působili nadále podrážděně, Fillo se dokonce pustil do strkanice se sparťanským trenérem Haškem. Na výhře hostujícího týmu se už ale nic nezměnilo, domácí důležitý zápas pět dnů po výhře nad Kodaní nezvládli.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 0:2 (0:2)

Branky: 5. a 29. Kweuke. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Wilczek. ŽK: Petržela, Pilař, Rajtoral - Matějovský, Kušnír, Zápotočný, Mareš. Diváci: 8 415.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články