Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta podala trestní oznámení kvůli vhozeným dělobuchům

Praha - Fotbalová Sparta podala trestní oznámení na neznámého pachatele, který hodil dělobuchy na hřiště při pátečním utkání s Ostravou. Jeden dopadl blízko Ladislava Krejčího, nastěští domácího záložníka nezranil. 

Dělobuch vybuchl těsně vedle sparťana Krejčího
zdroj: ČT4

Policie prý s pomocí Sparty už také zajistila jednoho z podezřelých fanoušků. "Klub se proti takovým projevům, které ohrožují bezpečnost hráčů a fanoušků, ostře vymezuje. Policii ČR jsme poskytli plnou součinnost, takové 'fanoušky' na stadionu nechceme," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Klub prý po pátečních incidentech začne zpřísňovat bezpečnostní opatření na svém stadionu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vhozený dělobuch ze sektoru Sparty

Dělobuchy na hřišti letenského týmu v pátek večer explodovaly hned několikrát. Nejvíc emocí vzbudila situace ze druhé minuty, kdy jeden z dělobuchů vybuchl hned vedle nohou sparťanského středopolaře Krejčího.

Excesy se podle všeho bude ve čtvrtek zabývat i disciplinární komise FAČR. Ta už před třemi lety podobnou situaci v souvislosti se Spartou řešila. Tehdy jeden z vhozených dělbuchů přivodil zranění dvanáctiletému podavači míčů.

Komise Spartu potrestala pokutou ve výši 250 tisíc korun a na tři domácí utkání uzavřela tribuny za oběma brankami, kde se scházejí ultras. V krajním případě Spartě hrozila až desetimilionová pokuta a uzavření celého stadionu na tři zápasy. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články