Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta po nezdaru v LM rozstřílela poslední Brno

Brno - Fotbalisté Sparty Praha porazili v dohrávce sedmého kola v Brně poslední tým tabulky Zbrojovku hladce 5:0. Po nezdaru v kvalifikaci Ligy mistrů proti Žilině dnes obhájce titulu chybujícího soupeře jasně přehrál, brankáře Lejsala pokořilo pět různých střelců. Brňané prohráli už potřetí v domácím prostředí a zůstali se třemi body a 19 inkasovanými góly nadále přikováni k poslednímu místu v tabulce. Sparta je čtvrtá.

Již tak prostupnou obranu Brna před zápasem oslabilo ještě zranění zkušeného stopera Trousila. Trenér Večeřa musel vsadit na nesehranou dvojici Hudec, Jílek a hned v první minutě se ukázalo, kde je největší slabina Zbrojovky. Míč po centru z pravé strany přistál u nohou sparťanského útočníka Wilfrieda, ten jej posunul přímo k nabíhajícímu Kadlecovi, jenž nekompromisní střelou k tyči otevřel skóre.

Domácí se z úvodního šoku vzpamatovali po deseti minutách. Z prvního vážnějšího protiútoku Michálek trefil boční síť a o čtyři minuty později hlavičku Tomáše Doška v poslední chvíli brankář Blažek vyrazil. Míč se opět odrazil k Doškovi, který ale z dorážky zbrkle přestřelil.

Sparta postupně převzala režii zápasu. Získala střed hřiště, jednodušeji kombinovala a přesněji zakončovala. Ve 35. minutě se dostal dva metry za hranicí trestného území k míči obránce Pamič a tvrdou ránou levačkou trefil břevno brněnské branky, od kterého se míč odrazil za čáru. Pouhou minutu po druhém gólu udeřila Sparta po nádherné fotbalové akci: Matějovský kolmicí uvolnil Sionka, ten vrátil míč mezi stojícími zadáky soupeře zpět k volnému Vackovi, který z bezprostřední blízkosti přidal třetí branku.

Záznam utkání Brno - Sparta sledujte zde.

V závěru poločasu se domácí osmělili ke dvěma protiútokům, ale Michálek pomalou přízemní střelou pozorného Blažka neohrozil, sparťanský gólman vyrazil i hlavičku Kalabišky po centru aktivně hrajícího Střeštíka.

Po změně stran se už hrálo pouze podle sparťanského scénáře, ve kterém hrál na opačné straně hlavní roli brankář Lejsal. Ten postupně kryl Kuckovu střelu, přesnou hlavičku Vacka i další Kuckovu tvrdou ránu. V 71. minutě se ale po přihrávce Wilfrieda dostal z levé strany před Lejsala Kucka a po kličce pohodlně poslal míč do sítě.

Domácí se sice ještě probrali z útlumu, ale ani střídající útočník Rabušic na Blažka nevyzrál. Sparta vzápětí znovu skórovala, když se po bleskovém protiútoku trefil levačkou Sionko.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články