Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta platí pokutu 40 tisíc za pyrotechniku fanoušků

Praha - Fotbalová Sparta dostala pokutu 40 tisíc korun za to, že její fanoušci na letenském stadionu při ligovém a následném pohárovém derby se Slavií manipulovali se zakázanou pyrotechnikou. Za stejný prohřešek zaplatí 20 tisíc korun Jablonec a poloviční částku Mladá Boleslav. "Zápisy technických delegátů z obou derby na Letné jsou si velmi podobné, upozorňují na opakované použití nedovolené pyrotechniky," řekl mluvčí disciplinárky Jaroslav Kolář.

Komise vzala při rozhodování o výši pokuty v potaz, že Sparta se tohoto přestupku dopustila v letošním ročníku jako pořadatel poprvé. "Trest je v relacích s postupem komise v obdobných případech. Bere se v úvahu, zda mělo použití pyrotechniky vliv na přerušení utkání, a také v jaké míře byla pyrotechnika použita," uvedl Kolář.

Jablonec zaplatí 20 tisíc, Boleslav deset

Poloviční částku musí zaplatit jablonecký klub, jehož fanoušek způsobil manipulací s pyrotechnikou přerušení zápasu 24. kola v Mladé Boleslavi. Domácí celek dostal pokutu deset tisíc korun za špatnou pořadatelskou službu.


"Došlo k přerušení utkání, zároveň šlo o ojedinělý exces jednotlivce. Komise tak pokutu rozdělila podle míry zavinění. Domácí klub se provinil tím, že nezamezil pronesení nedovolené pyrotechniky, přerušení utkání ale způsobil fanoušek hostujícího klubu," uvedl Kolář.

Dva duely první ligy musí za osm žlutých karet v sezoně vynechat příbramský Zdeněk Šmejkal a Tomáš Fenyk ze střížkovských Bohemians Praha. O polovinu nižší trest čeká kladenského Jana Procházku, který dostal červenou kartu v nedělním zápase na Slavii. Jedno soutěžní utkání si kvůli vyloučení v Ondrášovka Cupu nezahrají slávista Matej Krajčík a plzeňský David Bystroň.

Jednozápasový distanc v lize za čtyři napomínání si odpykají liberečtí Marcel Gecov, Jan Nezmar a Andrej Kerič, ostravský Martin Lukeš, Jiří Jeslínek z Bohemians Praha, slávista Milan Kopic, Lukáš Zoubele z Teplic, příbramští Paulo Rodrigues s Tomášem Pilíkem, jablonecký Jan Kovařík a Richard Dostálek z Brna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články