Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Sparta opět porazila Znojmo a zahraje si čtvrtfinále poháru

Praha - Fotbalisté Sparty postoupili do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Po úvodní výhře 4:1 v odvetě 4. kola zdolali druholigové Znojmo i doma - Miroslav Slepička, Jakub Mareš a Václav Kadlec zařídili výhru favorita 3:0. Ve čtvrtfinále se Sparta utká s vítězem souboje mezi Plzní a Mladou Boleslaví. Sparta měla po prvním utkání jasný náskok, přesto nenechala nic náhodě a nastoupila v téměř nejsilnější sestavě, ve které chyběli jen reprezentanti. Přesto se nemohla dlouho prosadit.

Radost fotbalistů AC Sparta Praha
zdroj: ČTK

Po půlhodině hry trenéři posílili ofenzivu a místo defenzivního záložníka Huška šel do hry Slepička. A ten byl na hřišti sotva dvě minuty, když tečoval střelu Podaného a poprvé rozvlnil síť znojemské branky.

Znojmo mohlo krátce po změně stran vyrovnat, protože se zcela sám před brankářem Blažkem ocitl Krhut, ale sparťanský veterán jeho pokus zneškodnil. Místo toho znovu udeřilo na druhé straně. Rozhodčí odpískal ruku v pokutovém území a nabídnutou penaltu Mareš s přehledem proměnil.

Utkání Sparta - Znojmo
zdroj: ČTK

Chvilku na to Blažek vyrazil střelu Lacka na břevno a pak už si Sparta výhru i postup pohlídala. Tři minuty před koncem navíc střelou do odkryté branky po spolupráci se Zápotočným přidal třetí gól Kadlec. Sparta pak poslala do hry i mladíky Frýdka se Sýkorou, pro které to byla premiéra v prvním týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Sparta - Znojmo

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články