Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta odletěla do anglického Southamptonu bez Rosického

Praha – Bez Tomáše Rosického odletěli fotbalisté pražské Sparty na duel 1. kola základní skupiny Evropské ligy proti Southamptonu, který čeká svěřence Zdeňka Ščasného ve čtvrtek. Absence největší hvězdy týmu je plánovaná. Bývalý záložník londýnského Arsenalu potřebuje před větší zápasovou zátěží dohnat fyzickou kondici. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický neodletěl se Spartou k zápasu v Southamptonu

Pětatřicetiletý záložník má za sebou delší pauzu vinou zranění. V sobotu již nastoupil za Spartu na 20 minut proti Mladé Boleslavi, ale sám připustil, že na víc zatím nemá natrénováno.

"Ještě nemám fyzicky na celý zápas. S míčem se cítím dobře, ale chybí mi zápasová kondice. Potřebuji ještě týden pořádně trénovat. Je velice nepravděpodobné, že bych hrál proti Southamptonu," naznačil Rosický už po zmíněném utkání české nejvyšší soutěže.

V leteckém speciálu mířícím do Anglie proto chyběl. "Cestujeme všichni až na Tomáše Rosického. Bylo to dopředu domluvené i po konzultaci s profesorem Kolářem. Postupujeme přesně podle jeho rad a chceme, aby byl Tomáš připravený na příští ligový zápas," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Naopak na lavičce by už proti Southamptonu měli být Martin Frýdek a Bořek Dočkal, kteří se po zranění zapojili do tréninkového procesu.

Českým týmům v Evropské lize se věnoval Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články