Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta obhájila vítězství v turnaji fotbalových legend

Praha - Turnaj fotbalových legend na pražské Julisce vyhrála stejně jako předloni Sparta. Ve finále druhého ročníku dnes zvítězila nad Bohemians 1905 v penaltovém rozstřelu 5:3 poté, co zápas skončil bez branek. Třetí skončili slávisté, kteří porazili domácí Duklu 4:1. Předehrou turnaje bylo odhalení pamětní desky legendárnímu hráči Dukly Svatopluku Pluskalovi, který před čtyřmi roky zemřel. Aktu se ujal jeho dlouholetý spoluhráč z dejvického klubu i reprezentace Josef Masopust.

Zatímco v prvním utkání turnaje zvítězila Sparta nad Duklou hladce 3:0, ve druhém musel o vítězi rozhodnout penaltový rozstřel. Po remíze Slavie s Bohemians 1905 1:1 měli přesnější mušku "klokani". Červenobílí doplatili na neproměněné penalty Jeslínka, Příložného a Kuky.

Druhý penaltový rozstřel viděli diváci ve finále. Velkou zásluhu na bezbrankové remíze měl gólman Bohemians Zdeněk Hruška, jenž zneškodnil tři šance Ivana Haška. V rozstřelu byli bezchybní sparťané Josef Jarolím, Budka, Novák, Kabyl a Siegl. Za Bohemians 1905 proměnili penalty Ondra, Klíma a Vladimír Hruška, jen Mičinec ztroskotal na brankáři Janu Trněném. Ten jako jediný na turnaji neinkasoval a byl vyhlášen nejlepším brankářem. O pohár pro nejlepšího střelce se podělili Ivo Knoflíček a Miroslav Příložný, autoři dvou gólů.

V rámci turnaje byla také vyhlášena Hvězdná jedenáctka Dukly Praha ve složení Ivo Viktor - Jan Fiala, Svatopluk Pluskal, Jiří Čadek, Ladislav Novák - Ján Geleta, Josef Masopust, Miroslav Gajdůšek - Ladislav Vízek, Zdeněk Nehoda, Rudolf Kučera. V netradiční soutěži o nejtěžšího hráče turnaje zvítězil brankář Zdeněk Hruška se 124 kg, nejlehčím byl naopak Oldřich Rott se 70 kg. Nejvyšším hráčem turnaje se stal Vladimír Hruška se 190 cm a nejmenším Ivan Hašek se 171 cm.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články