Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sparta našla náhradu za Hušbauera v Norsku. Získala Albánce Shalu

Praha – I druhá zimní posila Sparty přichází z ciziny. Úřadující český mistr získal albánského reprezentanta Herolinda Shalu, který přestoupil jako volný hráč z norského Odds BK. Dvaadvacetiletý záložník podepsal s úřadujícím mistrem smlouvu na tři a půl roku a pokusí se nahradit Josefa Hušbauera, který odešel do italského Cagliari.

Nová posila Sparty Herolind Shala
zdroj: www.sparta.cz

"Jsem velmi rád, že se tento příchod podařilo realizovat. Jednání probíhala delší dobu a nebyla jednoduchá vzhledem k tomu, že se jedná o velmi kvalitního hráče, který je na přestupovém trhu žádaným zbožím. Jsme přesvědčeni, že bude velkou posilou," uvedl člen klubového představenstva Sparty Jakub Otava.

Shala se narodil albánským rodičům v Norsku, kde nastupoval za Tollnes, Notodden a naposledy za Odd. V něm za čtyři roky v 90 zápasech vstřelil 20 gólů a loni byl vyhlášen nejlepším hráčem mužstva. Dvojnásobný reprezentant Albánie je střední záložník, ale může nastupovat i na kraji.

"Je to skvělé, splněný sen. Sparta je velký a tradiční klub, takže se nemůžu dočkat, až nastoupím v jejím dresu," řekl Shala. "V rozhodnutí mě také utvrdilo setkání s trenérem Lavičkou a sportovním ředitelem Hřebíkem, ta schůzka na mě udělala velký dojem," uvedl mladý středopolař.

Jednání se Spartou prý bylo hodně rychlé. "Poté, co mi skončila smlouva s Odd, jsem byl volným hráčem. Byl o mě docela zájem, takže jsem se byl podívat v několika evropských klubech, stejně jako tady. Nakonec jsem zvolil Spartu," řekl Shala, který se v nejbližších dnech připojí k týmu na soustředění na Kanárských ostrovech.

Pražský klub během ledna získal druhou zahraniční posilu. Před Shalou už na Letnou přišel třiadvacetiletý americký útočník Fabrice Picault.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články