Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta na soustředění ve Španělsku porazila Celtic Glasgow

Las Palmas – Fotbalisté Sparty porazili v přípravném utkání na soustředění v Las Palmas skotského mistra Celtic Glasgow 3:2. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky sice brzy prohrával, ale ještě v prvním poločase třemi góly skóre otočil a napravil tak nedělní prohru 2:5 s PSV Eindhoven.

"Měli jsme možnost sehrát dva zápasy proti kvalitním týmům. Negativem je jednoznačně množství obdržených branek. Musíme na defenzivě zapracovat," řekl Lavička. Celtic poslal do vedení už ve druhé minutě Griffiths. Sparta, která nastoupila v útoku s Konatém místo Lafaty, vyrovnala ve 24. minutě, kdy se z dálky prosadil Matějovský. O chvíli později přidal další branku z brejku Krejčí a těsně před přestávkou dokonal obrat z penalty nařízené za ruku jednoho z obránců Dočkal.

"Šetřit Davida (Lafatu) byl záměr, abychom viděli na hrotu útoku i další hráče," řekl Lavička na webu Sparty. "Nejprve tam hrál Tiémoko Konaté, poté Picault a Patrik Schick. Je to pro ně zkušenost. Ukázalo nám to dobré věci, ale i ty, na kterých musíme zapracovat," dodal. "Začali jsme hodně špatně a dostali jsme gól po třiceti vteřinách, což je velká chyba," přidal obránce Jakub Brabec.

"Hodně nám v té chvíli pomohli Marek Matějovský s Bořkem Dočkalem, kteří hru uklidnili a postupně jsme se k nim přidali i my ostatní, což vyústilo v naše góly," dodal. Ve druhém poločase mohla Sparta, která v předchozím utkání s Eindhovenem promarnila dvougólové vedení, zvýšit náskok v 70. minutě, ale Kadeřábek z přímého kopu zamířil pouze do tyče.

Celtic prakticky vzápětí snížil zásluhou Thomsona a kontaktní branka skotský celek probrala, ale navzdory zvýšené aktivitě vyrovnat už nedokázal. "Stejně jako proti PSV, tak i tentokrát nám docházely síly, což je ale normální vzhledem k tomu, že jsme na kondičním soustředění a příprava vstoupila teprve do druhého týdne," uvedl Brabec. "Kluci si hrábli na dno sil a bojovali až do konce," přidal Lavička.

Zdroj
ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články