Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta na domácí půdě smetla Baník 4:0

Praha - Šlágr čtvrtého kola první fotbalové ligy dnes jednoznačně patřil Spartě. Na domácí půdě nasázeli hráči pražského týmu do branky Baníku čtyři góly, aniž by jediný inkasovali. Popřeli tak tradici, že bez absentujícího Tomáše Řepky v sestavě nedokážou vyhrávat. Hrdinou utkání byl Bony Wilfried, který vstřelil dvě branky a mohl přidat při troše štěstí i další. Po nejlepším výkonu sezóny se Sparta v tabulce posunuje na páté místo.

Na první gól se na Letné dlouho nečekalo - už ve 14. minutě si naběhl do šestnáctky Wilfried a hlavou přeloboval bezmocného Daňka. Domácí ožili, zatímco Ostrava vůbec nepřipomínala klub, který právě Spartu nejvíce proháněl v jarních mistrovských dostizích. Střed hřiště zcela ovládli Matějovský s Kuckou, hostující stoperská dvojice si nevěděla rady s Wilfriedem a výsledkem byla domácí převaha.

Ostravští na rozdíl od jiných klubů nepřijeli na Letnou s defenzivní taktikou, ale v ofenzivě nebyli příliš nebezpeční. Jedinou výraznou šanci si vypracovali až těsně před poločasem, ale Varadiho pokus zblízka skvěle vyrazil Blažek. V té době už ale domácí vedli o dvě branky. Sionkův pokus zpoza šestnáctky ani Kadlecova pohotová dorážka v pádu sice ještě cestu do sítě nenašly, ale ve 38. minutě Wilfried přidal druhý gól.

A po pauze se převaha domácích ještě zvýraznila. Už ve 49. minutě Neuwirth stejně jako ve čtvrtek s Mogilevem zbytečně fauloval a z nařízené penalty přidal Kladrubský třetí gól, který odpor Baníku definitivně zlomil. Nebýt tradičně hlučných fandů, skoro by nebylo poznat, že na Spartu přijel jeden z jejích největších rivalů.

Nervózní Ostravané se debaklu neubránili

Hosté navíc utkání nezvládali ani psychicky. Neuwirth přidával další fauly a po jednom z nich nastřelil Pamič z trestného kopu břevno, Neves se neustále hádal s protihráči a korunu všemu nasadil Varadi. Nejdříve ušel druhé žluté kartě po faulu na Blažka, ale krátce poté fauloval uprostřed hřiště znovu a musel předčasně do kabin.

Sparťanské fanoušky ale předváděná hra jejich týmu zjevně bavila, zvlášť když Wilfried přidal fotbalovou parádu při uvolnění přes dva hráče před trestným územím, ale zálusk na hattrick mu vzal vybíhající brankář Daněk.

Hosté už zápas jen dohrávali a jejich největším přáním bylo neodvážet debakl, čemuž se bránil ze všeho nejvíce Daněk, jenž měl neustále dost práce. To se mu však nepodařilo, aktivní Pamič se prodral přes celé hřiště až před trestné území a prostřelil, co mu stálo v cestě.

Výsledky 4. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články