Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Sparta může návrat do čela potvrdit v duelu s Teplicemi

Praha - Fotbalisté Sparty dnes mohou potvrdit svůj návrat do čela ligové tabulky, kam se vrátili minulý víkend po výhře na půdě rivalského Liberce. Pražané ve 25. kole hostí Teplice, ale právě Liberec i třetí Plzeň budou čekat na jejich zaváhání. Liberec, který na Spartu ztrácí bod, se v pondělní dohrávce představí v Ostravě. Mistrovská Plzeň v neděli nastoupí na hřišti posledního Žižkova a Západočeši doufají, že také zmenší svůj současný čtyřbodový odstup na Spartu. Přímý přenos zápasu Sparta – Teplice vysílá od 15:30 ČT4 a www.sportzive.cz.

Do konce ligy chybí šest kol, ani jeden ze tří uchazečů o titul už nechce dopustit další ztrátu. Sparta má v domácích duelech co napravovat, na jaře na její půdě už vyhrály Plzeň a naposledy Příbram, s Teplicemi tým kouče Martina Haška touží zjednat nápravu. "Jsme ve fázi sezony, kdy je každý zápas velmi důležitý v boji o titul," uvedl Hašek, který plánuje nasadit do utkání nejsilnější možnou sestavu i s útočníkem Kweukem. V základní jedenáctce Sparty by měli zůstat i zkušení Erich Brabec se Sionkem.

Pro Spartu je varováním poslední domácí konfrontace se sedmými Teplicemi. Severočeši totiž na Letné při své poslední návštěvě v říjnu 2010 vyhráli 2:0. Teď je ale hodně limitují problémy se sestavou: pět hráčů je na marodce a klíčový záložník Vachoušek je mimo hru kvůli čtyřem žlutým kartám. Tepličtí by ale chtěli odčinit minulou domácí prohru s Českými Budějovicemi. "Jedeme na hřiště prvního týmu ligy, navíc Sparty, ale nemáme poraženeckou náladu, byť budeme citelně oslabeni. Spartě jde o titul, každý zápas je pro ni důležitý, ale my za nikoho hrát nebudeme. Jen a jen za sebe," prohlásil trenér Petr Rada.

Do hry o titul se vrátila také Plzeň, kterou do těsného odstupu za Spartu a Liberec vytáhla série čtyř vítězných utkání. Západočeši vědí, že ani na Žižkově nesmí ztratit. "Každý zápas je teď klíčový, já ale věřím, že to zvládneme tak, jak si představujeme my," přál si trenér Západočechů Pavel Vrba. Žižkov má úplně jiné starosti. Tým po minulé prohře na Slavii ztratil kontakty s konkurenty bojujícími o záchranu a ví, že i proti obhájci titulu bude mít složitou výchozí pozici. I kvůli absencím opor Sivriče a Milosavljeviče. "Pro nás to bude obrovsky těžký zápas. Kvalita na straně Plzně je obrovská. Sestavu budeme dávat dohromady na poslední chvíli," poznamenal kouč Roman Nádvorník.

K prvoligové jistotě i pro příští sezonu má naopak blíž Olomouc po výhrách se Slavií a v Mladé Boleslavi. Hanáci, kteří přišli o devět bodů v tabulce kvůli korupci, s velkým očekáváním vzhlížejí i k duelu s pátou Příbramí, s níž doma v posledních osmi utkáních neprohráli. Příbram jede na Andrův stadion hodně povzbuzená posledními triumfy nad Spartou a Jabloncem.

Krizi touží zlomit i Bohemians 1905. Ti mají na patnáctou Ostravu už jen dvoubodový náskok a před duelem s Mladou Boleslaví doufají, že po patnáctizápasovém čekání konečně dosáhnou na tři body. V opačném případě "klokani" zabřednou ještě víc do sestupového pásma. "Nejsme v lehké situaci, ale udělali jsme přes týden všechno, abychom zvedli klukům morálku a náladu po nepovedeném výkonu na Dukle," řekl trenér Jozef Weber. Také Boleslav má co napravovat, ale i po čtyřech prohrách z posledních pěti zápasů stále drží čtvrté místo, ze kterého za určitých okolností může vést cesta do Evropské ligy. Boleslav však ještě nikdy na hřišti Bohemians nedokázala vyhrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články