Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta může jít po výhře v Brně do čela, Plzeň hraje v Boleslavi

Praha - Fotbalová liga po reprezentační pauze vstupuje do své druhé třetiny a víkendový program 11. kola nabízí hned šest zápasů. Druhá Sparta hraje v Brně v jednom z pěti dnešních utkání. Plzeň se v jediném nedělním duelu pokusí na hřišti čtvrté Mladé Boleslavi navázat na vítěznou sérii ze vzájemných soubojů a udržet první místo v tabulce. Přímé přenosy obou utkání odvysílá ČT sport a náš web z nich nabídne textové on-line přenosy. Dnešní Studio fotbal startuje v 19:45.

Brno – Sparta

Mistrovská Sparta je o bod za Plzní a v případě výhry v Brně se může nejméně na den dostat do čela tabulky. Letenští vyhráli osm z posledních deseti vzájemných ligových utkání, v předminulé sezoně ale na stadionu Zbrojovky podlehli 2:3 a prakticky tím přišli o titul. Kouče Vítězslava Lavičku trápí marodka, léčba nejlepšího střelce minulého ročníku Josefa Hušbauera bude trvat několik týdnů.

Brno prohrálo tři soutěžní zápasy po sobě včetně domácího duelu s Plzní, v němž doplatilo na individuální chyby. "Proti takovému týmu, jakým je Sparta, by se nám podobná zaváhání zle vymstila. Sparta je v utkání velkým favoritem. Musíme se zaměřit na dokonalou defenzivu a Spartu co nejméně pouštět do našeho vápna," uvedl trenér Václav Kotal, který ve Spartě působil v hráčské i trenérské roli.

Mladá Boleslav – Plzeň

Plzeň před reprezentační pauzou vyhrála tři kola po sobě a věří, že si dobrou formu udržela. Nadcházející zápasy v Mladé Boleslavi, na Slovácku a se Spartou mohou hodně napovědět o jejích mistrovských ambicích. "Říjen je pro nás klíčovým obdobím, ve kterém se může lámat chleba. Boleslav je nepříjemný soupeř, ale my chceme být úspěšní a vyhrát. Reprezentanti si přivezli vítěznou euforii a věřím, že ji přenesou do zápasů Plzně," řekl kouč Viktorie Miroslav Koubek.

Duel pro něj bude o to zajímavější, že v Mladé Boleslavi v minulosti působil, stejně jako bek Václav Procházka. Ten očekává složité utkání, byť Plzeň vyhrála posledních sedm vzájemných ligových soubojů. "Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů venku. My jsme ale měli před pauzou dobré výsledky, tak doufám, že v tom budeme pokračovat," uvedl Procházka.

Mladá Boleslav je ale doma silnější než venku. Na vlastním stadionu uhrála dvanáct ze sedmnácti bodů a vstřelila čtrnáct z šestnácti gólů. "Na střetnutí s vedoucím týmem se těším spolu s hráči a jistě i s diváky. Věříme, že se budou podílet na motivující atmosféře, v níž půjdeme za vítězstvím jako v předchozích domácích duelech," řekl kouč Karel Jarolím.

Slavia – Jablonec

Týmy s rozdílnou formou se potkají v Edenu. Jablonec z posledních čtyř kol vytěžil deset bodů a bude hájit třetí místo, naopak domácí Slavia po výborném vstupu do sezony pětkrát za sebou prohrála. Vedení pražského klubu dalo týmu za úkol získat do konce podzimu ještě aspoň devět bodů, jinak přijdou pokuty. "Jsme ve stavu mobilizace a musíme ta slova potvrdit i na hřišti," řekl kouč Slavie Miroslav Beránek. Kvůli disciplinárnímu trestu bude mít Slavia uzavřený severní sektor stadionu.

Důležitý záchranářský souboj čeká nováčky, poslední Hradec Králové přivítá čtrnácté České Budějovice. Liberec proti Slovácku nebere nic než druhé vítězství v sezoně a v posledním duelu vyzvou Teplice Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články