Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta možná v Aténách bez Řepky, sledujte na ČT4 a na webu ČT24

Atény - Velmi nadějný dvougólový náskok, ale také obavy, zda nastoupí klíčový obránce Tomáš Řepka, si odvezli fotbalisté pražské Sparty do Atén, kde se dnes představí v odvetě 3. předkola Ligy mistrů. Sparťany do posledního předkola soutěže posune i prohra o jeden gól, ale vzdorovat očekávanému mocnému náporu Panathinaikosu možná budou bez elitního stopera Řepky, který si v pátečním ligovém duelu s Bohemians 1905 poranil stehenní sval, stále se léčí a do Řecka s týmem v pondělí ráno neodcestoval. Zápas mezi Panathinaikosem a Spartou začne ve 20:45, hlavním rozhodčím je Portugalec Pedro Proenca. Přímý přenos utkání můžete sledovat na zpravodajském portálu ČT24 a na programu ČT4. Vysílání vzniká za podpory sázkové kanceláře Fortuna. Více informací najdete také na serveru fotbalživě.cz.

"Tomáš intenzivně rehabilituje, takže se k nám připojí později. Chceme využít všechny možnosti, aby se jeho stav zlepšil, ale až těsně před utkáním se rozhodne, jestli opravdu bude moci hrát. Teď je ale předčasné mluvit o tom, jak vysoké ty šance jsou," řekl první trenér Sparty Martin Hašek, Chovancova pravá ruka.

"Je to náš jasný lídr, na hřišti i mimo něj. Navíc z něj mají respekt i soupeři. Takový hráč se nahrazuje jen těžko," řekl už v pátek Chovanec. Řepkova nepřítomnost by zřejmě vynikla ještě víc v sedmdesátitisícovém aténském kotli, kde domácí plánují spustit ofenzivní smršť a co možná nejrychleji smazat dvoubrankové manko. Pokud by Řepka nebyl v úterý k dispozici, převzal by roli šéfa obrany Hubník. Místo Řepky by pak zaskočil rakouský stoper Niklas Hoheneder, který by si tak po letním přestupu z Lince odbyl pořádně ostrou premiéru v soutěžním utkání ve sparťanském dresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Panathinaikos - Sparta

Berger je připraven, Holenda má problémy s výronem v kotníku

Dobrou zprávou pro Spartu je skutečnost, že kapitán Berger je po nedávných opakovaných problémech s kolenem v pořádku a poté, co v pátek zvládl celý zápas s Bohemians 1905, je nachystaný vést tým i v Aténách. Mimo hru naopak zůstává útočník Jan Holenda. Autor vedoucí branky v prvním duelu s Panathinaikosem právě od souboje s řeckým týmem stále laboruje s výronem v kotníku.

Právě úvodní utkání s Panathinaikosem má být pro sparťany návodem, jak uspět i v odvetě v řecké metropoli. Do ní ale Pražané rádi nejezdí: před sedmi lety zde prohráli v osmifinálové skupině Ligy mistrů, v minulé sezoně je Panathinaikos dvakrát porazil ve třetím předkole. Až minulé úterý Sparta proti řeckým vicemistrům konečně zabrala.

Chovanec: Pro mě je favoritem pořád Panathinaikos

"Taková zkušenost by nás měla hodně posílit. A zvládli jsme to i bez zraněného Bergra," poznamenal Chovanec. Úvodní výhru z Letné ale nepřeceňuje. "Pro mě je favoritem pořád Panathinaikos. Bez ohledu na to, že vedeme v pomyslném poločase o dvě branky a byla by velká škoda, kdybychom to nedotáhli do konce," prohlásil hlavní kouč.

Sparťané věří, že jim také nahraje, pod jakým tlakem je Panathinaikos po nezdaru v Praze. V aténském klubu, který loni postoupil až do osmifinále LM, si nikdo neumí představit, co by znamenalo vyřazení v předkole. "Nejsme v jednoduché pozici, ale pořád máme naději. Podmínkou je, že se musíme ve všem oproti prvnímu utkání výrazně zlepšit. Dát do toho srdce a odvahu, ne jako v Praze," burcoval kouč Henk ten Cate.

Sparta už třikrát po sobě v hlavní části Ligy mistrů chyběla. Nyní by ji v případě aténského úspěchu čekalo v novém modelu kvalifikace ještě čtvrté předkolo proti soupeři z nejlepší pětice evropských zemí. Pokud letenský klub v úterý vypadne, hrál by čtvrté předkolo Evropské ligy.

Předpokládané sestavy:

Panathinaikos: Galinovič - Bjärsmyr, Vyntra, Sarriegi, Spyropulos - Simao, Gilberto Silva, Gabriel, Karagunis - Cissé, Salpingidis.

Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka (Hoheneder), Hubník, Pamič - Žofčák, Hušek, Berger, Zeman - Wilfried, Prudnikov.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články