Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta má k postupu blíž, v Poznani nemusí vyhrát

Poznaň - Buď si fotbalová Sparta přiblíží miliony z Ligy mistrů, nebo ji čeká boj o účast v základní skupině finančně méně lukrativní Evropské ligy. Do dnešní odvety třetího předkola Ligy mistrů v Poznani jde český šampion v lepší pozici díky předchozí domácí výhře 1:0. K postupu stačí Spartě remíza nebo jednobranková prohra, pokud vstřelí gól. Pohárová matematika je ošidná a při vyrovnanosti obou soupeřů je možný jakýkoliv výsledek. Pro český tým mluví nejen těsný náskok, ale také skálopevná obrana, která drží v letošních pohárech už 270 minut čisté konto. To polskému mistrovi nahrává zase domácí prostředí s bouřlivými fanoušky v ochozech. Utkání rozhoduje francouzský sudí Fredy Fautrel, který řídil například březnový přípravný duel mezi Skotskem a Českou republikou. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT4 nebo webu SportŽivě.cz.

Problémem Lecha je žalostná koncovka a s každým odehraným zápasem stoupá v polském táboře nervozita. Ze čtyř soutěžních utkání v nové sezoně dali hráči Poznaně gól pouze na půdě Baku v druhém předkole. Naposledy vyšli naprázdno v neděli v polském Superpoháru, v němž podlehli 0:1 Bialystoku.

Trenér Jacek Zielinski se může uklidňovat tím, že stejně jako Jozef Chovanec v ligovém duelu v Českých Budějovicích nechal odpočívat takřka kompletní základní jedenáctku. "Šancí jsme měli dost, ale naše koncovka byla znovu špatná a zápas nám prohrála jediná hrubá chyba," uvedl Zielinski. 

Sparta přišla riskantním tahem o tři ligové body, ale Chovanec doufá, že udělal správně. "Někteří hráči měli zdravotní problémy, jejich start v Poznani jsme nemohli riskovat," prohlásil kouč, který zřejmě dnes nebude s výjimkou dlouhodobě zraněného Ondřeje Kušníra muset příliš improvizovat.



Utkání se bude hrát před zaplněným hledištěm Městského stadionu, který prochází před mistrovstvím Evropy 2012 kompletní rekonstrukcí. Do ochozů se
vejde podle různých odhadů až 16 tisíc fanoušků z budoucí kapacity 43 tisíc míst. Pětistovka fandů Sparty proto nebude na tribuně tak ztracena, jako kdyby už byla aréna dokončena.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta odjela do Poznaně

Předpokládané sestavy

Poznaň: Kotorowski - Wojtkowiak, Arboleda, Bosacki, Gancarczyk - Drygas, Injac - Peszko, Stilič, Krivec - Wichniarek.

Sparta: Blažek - Kladrubský, Řepka, Brabec, Pamič - Hoheneder - Sionko, Kucka, Matějovský, Kadlec - Wilfried.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články