Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta i Plzeň vyhrály, Ostrava ukončila čekání na výhru, derby ovládl Liberec

Praha – Rozdíl mezi první Plzní a druhou Spartou zůstává i po 18. kole tříbodový. Viktoria doma zdolala Teplice 1:0, Pražané dali o gól více a porazili třetí Mladou Boleslav 2:0. Hrdinou podještědského derby se stal Marek Bakoš, který hattrickem rozhodl o výhře Liberce nad Jabloncem 3:2. Po osmi porážkách v řadě uspěl i Baník, který doma porazil Zlín 3:0 a zvítězil podruhé v sezoně. Nedařilo se Slavii. Sešívání z Jihlavy odjeli pouze s bodem po remíze 0:0.

Sparťan Costa (vpravo) se raduje společně s Ladislavem Krejčím z gólu
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sparta Praha - Mladá Boleslav 2:0

Mělo jít o nejnapínavější duel kola, nakonec však druhá Sparta o svém vítězství nad Mladou Boleslaví rozhodla už v samotném úvodu utkání a pohodlně si dokráčela pro výhru 2:0. Letenští tak stále drží tříbodovou ztrátu na vedoucí Plzeň,  Boleslav nyní za vedoucím duem zaostává  o devět, respektive 12 bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/327793-sparta-si-poradila-s-bezmocnou-boleslavi-rozhodla-dvema-goly-v-uvodu/)

Slovan Liberec - Jablonec 3:2

Jak je dobré míti Marka Bakoše v týmu, může si po podještědském derby libovat trenér Liberce Jindřich Trpiškovský. Slovan díky hattricku slovenského útočníka porazil svého rivala z Jablonce 3:2 a posunul se v tabulce na čtvrté místo v tabulce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/327766-podjestedskemu-derby-vladl-bakos-hattrickem-zajistil-vyhru-liberce/)

Viktoria Plzeň - Teplice 1:0

Plzeňští fotbalisté se i nadále drží na vítězné vlně. Obhájce titulu na domácím hřišti zdolal Teplice 1:0 přesnou hlavičkou Daniela Koláře, zvládl i druhý jarní duel a připsal si sedmou ligovou výhru za sebou. Západočeši díky třem bodům minimálně do neděle odskočili v čele tabulky druhé Spartě na rozdíl šesti bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/327726-plzen-udolala-teplice-nejtesnejsim-moznym-zpusobem-a-hodila-rukavici-sparte/)

Je nám líto, video expirovalo.
Kolář: Jsme rádi, že jsme urvali tři body

Baník Ostrava - Zlín 3:0

Po téměř pěti měsících a osmi porážkách v řadě se fotbalisté Baníku opět dočkali bodů, a to hned tří. Ostravané v druhém zápase pod vedením trenéra Vlastimila Petržely na domácím hřišti zdolali Zlín 3:0 a připsali si teprve druhý triumf v probíhajícím ročníku první ligy.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/327752-petrzelovo-kouzlo-poprve-zafungovalo-banik-doma-rozstrilel-zlin/)

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:0

Moravské derby mezi Brnem a Olomoucí vyznělo jasně pro domácí. Zbrojovka svého soupeře porazila 2:0 a ukončila sérii čtyř zápasů, v nichž získala pouze jediný bod. Jihomoravané zároveň v tabulce poskočili na šestou příčku. Sigma naopak zůstává na sestupové patnácté pozici.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/327754-brno-v-moravskem-derby-ukoncilo-serii-bez-vyhry-doma-zdolalo-olomouc/)

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 1:0

Vršovičtí Bohemians 1905 i na jaře pokračují ve zlepšených výkonech ze závěru podzimu a pomalu se bodově vzdalují sestupovým příčkám. V malém pražském derby si v domácím prostředí díky brance Daniela Krcha poradili s Duklou 1:0 a prodloužili sérii bez porážky na sedm zápasů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/327756-bohemians-si-poradili-s-duklou-a-prodlouzili-serii-domacich-vitezstvi/)

Příbram - Slovácko 0:1

Slovácko porazilo Příbram 1:0, když v devadesáté minutě rozhodl přesnou trefou Libor Došek. Příbram přitom byla aktivnějším týmem, hned třikrát nastřelila brankovou konstrukci, z výhry se ovšem radují hosté. Příbram tak doma počtvrté z posledních pěti utkání ztratila body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/327755-dosek-zaridil-slovacku-tri-body-v-pribrami/)

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 0:0

Posílená Slavia zaznamenala první klopýtnutí po zimní přestávce. Ambiciózní Pražané na půdě o sestup bojující Jihlavy nedokázali vstřelit gól a utkání skončilo bezbrankovou remízou 0:0. Vysočina doma se sešívanými neprohrála počtvrté za sebou a posunula se mimo sestupové příčky na čtrnáctou pozici o bod před Olomouc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/327714-slavia-se-v-jihlave-neprosadila-a-odvezla-si-pouze-bod/)

Tabulku Synot ligy naleznete zde.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy