Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta hraje na Dukle o nápravu blamáže z minulého kola

Praha - Mistrovská Sparta po čtvrteční remíze 1:1 v úvodním zápase 4. předkola Evropské ligy ve Zwolle uzavře 5. kolo dohrávkou na Julisce proti Dukle. Sparta chce v malém derby napravit předchozí domácí prohru 0:1 s Ostravou. Přímý přenos sledujte na ČT sport od 20:15.

Dukla v ligové sezoně ještě neprohrála, v týdnu si ale uřízla ostudu vyřazením z poháru s třetiligovými Domažlicemi. "Máme také svých starostí dost, takže je to podobné. Sparta se nedostala do Ligy mistrů, bude chtít do Evropské ligy. To je pro ni v této chvíli priorita. Hráčům dávám za vzor, že teď budeme v roli Domažlic. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Musíme k tomu přistoupit tak, že je to pro nás svátek, bez strachu," řekl kouč Dukly Luboš Kozel.

Kouč dejvického týmu věří, že jeho svěřenci proti mistrovi mohou uspět, tím spíš, že Letenští jsou po vyřazení v předkole Ligy mistrů od Malmö v herním útlumu. "Víme, že Spartě se v poslední době nepodařily uhrát některé výsledky, takže cítíme, že bychom šanci mít mohli. Pokud podáme výkon na hranici svých možností, tak se budeme prát o to, abychom vybojovali nějaké body," řekl Kozel.

"V Domažlicích nebyl problém s přístupem, nebo že by hráči nechtěli. Jsme momentálně v období, kdy máme za stavu 0:0 čtyři gólové šance, neproměníme je, následně dostaneme gól z penalty a na mužstvo to dolehne. Myslím, že teď by křik nepomohl," mínil Kozel.


"Na jaře jsme se Spartou hráli třikrát. Jednou jsme s nimi vyhráli doma pohár, v odvetě jsme taky hráli dobře. V lize nás potom ztrestali. Musíme k tomu přistoupit s odvahou. Na takovýhle zápas se hráči musí vždy těšit," dodal Kozel.

Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí," přemítal Kozel. Jeho svěřenci se proti Spartě pokusí ukončit osmizápasové čekání na ligovou výhru v domácím prostředí. "Nemá ale cenu se k tomu moc upínat. Když to budeme hráčům pořád připomínat, spíš je to sváže. Každá série prostě jednou skončí a ona skončí i tahle," dodal Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články