Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta hlásí druhou letní posilu. Z Baníku získala Holzera

Praha – To, o čem se dlouho spekulovalo, se proměnilo ve skutečnost. Dosavadní kapitán druholigového Baníku Ostrava Daniel Holzer neodolal vábení Sparty a stal se druhou letní posilou loňského vicemistra. Dvacetiletý fotbalista podepsal s pražským celkem smlouvu na čtyři roky. Letenský klub uplatnil výstupní klauzuli v hráčově smlouvě, která byla údajně ve výši desíti milionů korun.

Daniel Holzer
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

"Dan Holzer je talentovaný mladý hráč, který svými výkony již přerostl svůj mateřský klub. Ve Spartě ho čeká tvrdá konkurence, ale věříme, že je schopen svůj potenciál dál rozvíjet," uvedl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Český mládežnický reprezentant Holzer za Ostravu v nejvyšší soutěži odehrál 69 zápasů a nastřílel pět branek. Tři z toho zaznamenal v uplynulé sezoně, v níž Baník skončil v tabulce beznadějně poslední a po padesáti letech sestoupil do druhé ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Holzer přestoupil z Baníku do Sparty

Levonohý záložník Holzer by na Letné mohl nahradit Ladislava Krejčího, který nedávno odešel do Boloni. "Výzva to je velká. Láďa toho má hodně za sebou, hraje za reprezentaci a dostal se výš. Já se budu snažit ho nahradit a jít v jeho stopách," řekl Holzer.

O Holzera, jehož cena podle výstupní klauzule podle zákulisních informací činila deset milionů korun, se vážně zajímal také Liberec. "S hráčem jsme několik měsíců jednali. Bylo naší jednoznačnou prioritou ho udržet, bohužel ta jednání nedopadla. Sparta se nakonec rozhodla uplatnit výstupní klauzuli v jeho kontraktu, tedy vyplatit smluvně daný obnos peněz, za který je hráč volný," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

"Je to pro mě velký posun v kariéře. Poté, co jsem strávil celý život v Baníku Ostrava, jsem cítil, že potřebuju změnu. Tohle je posun nahoru," věří Holzer. "Některé kluky z kabiny znám, hlavně kluky z jednadvacítky, Aleše Čemáka a Lukáše Juliše, Martina Frýdka, Tomáše Koubka a další. Znám také Dana Zítku. Zbytek znám dobře z televize a z našich vzájemných zápasů," dodal.

Sparta Holzera ještě nebude moci využít v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť, jelikož nemůže být dopsán na soupisku. Nastoupit by mohl až v play-off Ligy mistrů či Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články