Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta hlásí další zahraniční posilu. Z Rumunska přišel stoper Vatajelu

Praha – Už druhou zahraniční posilu během zimní přestávky získala do kádru Sparta. V současnosti třetí tým první ligy po Španělu Néstoru Albiachovi přivedl Rumuna Bogdana Vatajeluho z rumunského Universitatea Craiova. Levonohý obránce na Letné podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Slavící sparťané
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Rumunský server Digisport.ro uvedl, že Sparta za mladého zadáka zaplatila 1,3 milionu eur (asi 35 milionů korun), a přestup označil za největší transfer tohoto zimního období pro tamní soutěž. Vatajelu byl údajně také v hledáčku Fiorentiny.

"Jedná se o velmi zajímavého hráče na post krajního obránce. Sledovali jsme jej dlouho, má velmi dobrou práci s míčem, precizní centr a dokáže být nebezpečný v ofenzivní fázi hry. Stylem hry by se dal přirovnat k Vjačeslavu Karavajevovi, je to pracovitý mladý hráč," řekl pro web Sparty sportovní ředitel a nově i hlavní trenér Tomáš Požár.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu posílil rumunský krajní obránce Vatajelu

Odchovanec Steauy Bukurešť Vatajelu působil v Craiově od předloňského ledna, v rumunské lize odehrál 83 zápasů a dal šest branek. "Jsem moc šťastný. Myslím, že je to pro mě ten nejlepší krok kupředu a chci vyhrát se Spartou mistrovský titul," uvedl Vatajelu.

"Sparta mě chtěla nejvíc a jako jediná se na mě přijela do Rumunska několikrát podívat. Byla to moje první a jediná volba," dodal obránce, který loni nastoupil ve dvou přípravných zápasech za rumunskou reprezentaci.

Sparta už v zimě získala z Dukly španělského ofenzivního záložníka Néstora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články