Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta hlásí další velkou posilu. Z Rosenborgu přijde Dočkal

Praha - Po Tomáši Ujfalušim Sparta představila další posilu zvučného jména. Letenští dotáhli jednání s Rosenborgem Trondheim o přestupu reprezentanta Bořka Dočkala. Čtyřiadvacetiletý záložník podepíše se Spartou smlouvu na tři roky s opcí. Finanční podmínky transferu nebyly zveřejněny, podle isport.cz jde o 15 milionů korun. Dočkal se k týmu Vítězslava Lavičky připojí nejpozději na začátku příštího týdne. Nestihne tak víkendový zápas s Bohemians Praha 1905.

Sport
zdroj: ČT4

"Bořek má navzdory svému věku hodně zkušeností i na mezinárodní úrovni, jeho příchod proto vnímáme jako jednoznačné posílení mužstva. Na zahraničním angažmá uspěl, patřil k nejlépe hodnoceným hráčům norské ligy," dodal člen představenstva AC Sparta Praha Jakub Otava.

Dočkalův příchod prý nemá přímou souvislost s možným odchodem útočníka Václava Kadlece, jehož stále láká bundesligový Frankfurt. "Příchod Dočkala neznamená automaticky odchod Kadlece. Jednání s Frankfurtem o Kadlecovi běží dál, ale my se s ním nechceme loučit. Zatím to je bez konkrétního závěru," řekl Otava.

Někdejší opora Liberce odešla do Norska před dvěma lety. Velmi brzy se stal Dočkal jedním z klíčových hráčů Rosenborgu. V loňské sezoně byl dokonce nejlepším střelcem svého týmu. Za reprezentaci odehrál tři zápasy a hned při svém debutu v přátelském zápase proti Slovensku vstřelil gól.

Dočkal v létě zvažoval několik variant, ve hře byly i další zahraniční kluby. "Rozhodly osobní ambice a sportovní cíle Bořka, který chce hrát v klubu s velkými plány," sdělil serveru isport.cz hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Dočkal slávistickou historii moc neřeší

"Být sparťanem je pro mě obrovská výzva. Další změna v mé kariéře přináší nové věci, vážně se těším. Sparta je ambiciózní tým, a to pro mě hodně znamená," prohlásil Dočkal. "Znám totiž téměř polovinu kádru ze srazů reprezentací a podobně, takže to mi aklimatizaci hodně ulehčí. Také si užiju víc legrace, protože v českých klubech je ta kamarádská soudržnost větší než v zahraničních klubech," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu posílil reprezentant Dočkal po návratu z Norska

Komplikací pro Dočkala může být skutečnost, že fotbalově vyrůstal v táboře hlavního sparťanského rivala Slavie. "Vím, že se to bude mezi fanoušky probírat, minimálně ze začátku. Ale já věřím, že je dokážu přesvědčit svými výkony na hřišti. Když se mi bude dařit a budu týmu prospěšný, věřím, že to žádný problém nebude. Navíc jsem se Slavií spjatý především s mládežnickým fotbalem, v seniorském áčku jsem byl snad jen půl roku a odehrál čtyři zápasy," řekl Dočkal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články