Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Sparta Ferencvárosi gól nedala, Jablonec zdolal po penaltách Šachtar

Oliva/Algarve (Španělsko/Portugalsko) – Po sérii brankových hodů a výher fotbalisté Sparty v přípravě tentokrát vyšli gólově naprázdno. Ve druhém utkání soustředění ve Španělsku uhráli remízu 0:0 s Ferencvárosem Budapešť. I další český tým se připravuje na Pyrenejském poloostrově. Jablonec v rámci Antlantic Cupu v Portugalsku zdolal Šachtar Doněck po penaltách, když v základní hrací době duel skončil 2:2.

Pražané tak nenavázali na sobotní úvodní triumf 5:0 nad Sturmem Štýrský Hradec.

Za Spartu letos poprvé nastoupil zkušený brankář Bičík, kterého však hráči Ferencvárose až na jednu situaci z úvodu moc neprověřili. Český vicemistr si především v závěru druhé půle vypracoval několik slibných příležitostí, ale žádnou neproměnil.

Letenský tým tak v zimní přípravě ani pošesté neprohrál, ale utnul sérii čtyř vysokých výher. Sparťané hráli 0:0 také v úvodním duelu s Freiburgem. Třetí tým ligové tabulky uzavře herní kemp ve Španělsku v pátek proti Zenitu Petrohrad.

Jablonec nastoupil se třemi nováčky - Divišem, Zeleným a Považancem, který byl po půl hodině faulován ve vápně, a z následné penalty otevřel skóre Pospíšil.
Šachtar ale za tři minuty srovnal. Akci po levé straně zakončil Facundo Ferreyra.

Po přestávce znovu vedl Jablonec. Azevedo předvedl velmi špatnou malou domů, kterou vystihl Mehanovič a na Doležala následně zírala odkrytá branka.

Ani druhé vedení však dlouho nevydrželo. Pokus Bernarda gólman Hrubý ještě vyrazil, dorážku Dentinha už však ne. Jablonecký brankář byl ale nakonec spokojený. V penaltovém rozstřelu vychytal Stěpaněnka a Jablonec tak slavil triumf.  

Severočeši ve skupině turnaje Atlantic Cup v portugalském Algarve nastoupí ještě proti švédskému Ere-bru a nakonec je čeká zápas o  umístění.

Výsledky přípravných zápasů:

Sparta Praha - Ferencváros Budapešť 0:0

Sestava Sparty: Bičík - Sáček (74. Karavajev), M. Kadlec (62. Vatajelu), Holek, Hybš - Ch. Frýdek, Havelka, Vácha, Čermák, V. Kadlec - Lafata. Trenér: Požár.

Fastav Zlín - Kajrat Almaty 0:2 (0:0)

Branky: 76. Islamchan, 81. Žukov.

Slovan Liberec - Sturm Štýrský Hradec 1:1 (0:0)

Branky: 48. Ekpai - 53. Kienast z pen.

Sestava Liberce: Dúbravka - Mikula, Coufal (46. Machuča), Kouřil, Bartošák (77. Kerbr) - Karafiát - Ekpai (67. Šulc), Bosančič (60. Obročník), Potočný, Vůch - Graiciar (46. Micovčák). Trenér: Trpišovský.

FK Jablonec - Šachtar Doněck 2:2 (1:1), pen. 5:4

Branky: 34. Pospíšil z pen., 52. Doležal - 37. Ferreyra, 57. Dentinho. Rozhodující penaltu proměnil Mehanovič.

Sestava Jablonce: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman (65. Beneš), Zelený - Pospíšil (65. Kubista), Jiráček (65. Trávník) - Diviš (46. Jankovič), Považanec (46. Mehanovič), Hanousek (46. Lárusson) - Doležal (81. Mihálik). Trenér: Klucký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články