Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta doma oslavila titul ve velkém stylu, Sigmě dala "pětku"

Praha – Lepší oslavy titulu před domácím fanoušky si fotbalisté Sparty asi nemohli přát. Již jistý mistr ligy na svém hřišti nepřipustil žádné překvapení a rozstřílel poslední Olomouc 5:0. Letenští si tak udrželi šanci na překonání rekordu v počtu bodů za sezonu. Dvěma góly se na triumfu podílel Josef Hušbauer, který se tak znovu přiblížil ke koruně pro krále střelců.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

To, že hraje mistr ligy s týmem bojujícím o sestup, bylo patrné hned od samého začátku. Sparta na svého soupeře okamžitě vlétla a zavřela ho na jeho polovině. Dlouho však nemohla najít na zataženou obranu Sigmy recept a většina jejich akcí končila na hranici vápna. Poprvé zvedl fanoušky ze sedaček až Krejčí, který chtěl střílený centr Kadeřábka usměrnit za Zlámala patičkou, ale míč netrefil, a neujala se ani Hušbauerova dorážka.

Pražané svého soupeře i nadále mačkali a první odměny za svoji snahu se dočkali v osmadvacáté minutě. Dočkal zacentroval do vápna. Po velké skrumáži se míč dostal až k Holkovi a ten levým bodlem propálil brankáře Sigmy poprvé. Mezi střelce se o chvíli později mohl zapsat Dočkal, jehož rána levačkou jen těsně minula tři tyče.

Hanáci se do útočných akcí dostávali pouze sporadicky, a když už se jim povedlo přejít půlku, jejich rychlé protiútoky končily na obraně domácích. To Sparta byla i nadále velice nebezpečná. Blízko druhého gólu v utkání byl v jednačtyřicáté minutě Holek, jenž po rohu hlavičkoval úplně sám na hranici malého vápna. Jeho pokus však zastavil reflexivním zákrokem Zlámal.

Co nedokázal Holek, to se o dvě minuty později povedlo Hušbauerovi. Nejlepší střelec ligy prošel obranou hostů jako horký nůž máslem. Jeho první centr byl zblokován, ovšem míč se k němu vrátil a sparťanský kanonýr ho krásným technickým lobem poslal do branky.

Destrukce Olomouce pokračovala i v druhé polovině. Jako první se krásnou ranou z dálky prosadil znovu Hušbauer a na své konto si připsal sedmnáctý gól v sezoně. Dvě velké šance poté spálil Vácha, a tak čtvrté branky se sparťanští fanoušci dočkali až po hodině hry. To když roh prodloužil Švejdík a z bezprostřední blízkosti se prosadil Lafata.

Mezi střelce se mohl zapsat i střídající Bednář, ale dvě velké šance spálil. Pověstného búra dokonal až v pětasedmdesáté minutě pravý bek Kadeřábek, který využil přesného centru Dočkala a hlavou nedal Zlámalovi šanci.

Sparta Praha - Sigma Olomouc 5:0 (2:0)

Branky: 43. a 47. Hušbauer, 28. Holek, 59. Lafata, 75. Kadeřábek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pelikán, Jiřík. ŽK: Schick - Schulmeister, Navrátil. Diváci: 10 864.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Holek, Švejdík, Hybš - Dočkal, Hušbauer, Vácha, Matějovský (80. Schick), L. Krejčí (77. Přikryl) - Lafata (65. Bednář). Trenér: Lavička.

Olomouc: Zlámal - Varadi, Dreksa, Škerle, Javůrek - Zahradníček, Šindelář, Pospíšil (57. Ševčík), Houska, Navrátil (74. Chorý) - Schulmeister (65. Falta). Trenér: Minář.

Vítězslav Lavička (Sparta): "Jsem rád, že kluci hráli uvolněně, ale byla tam i dostatečná míra pracovitosti a odpovědnosti. Mám také radost, že i když jsme většinu času hráli házenkářsky a do připraveného obranného bloku, tak jsme dali pěkné góly a předvedli fanouškům hezké akce. Jsem rád, že Pepovi (Hušbauerovi) s Davidem (Lafatou) se střelecky daří. Korunu střelců bych přál oběma, protože oba mají vydařenou sezonu. Uvidíme, kdo nakonec vyhraje."

Ladislav Minář (Olomouc): "Věděli jsme, že rozdíl v kvalitě je velký. Proto jsme chtěli vycházet z hlubšího bloku, ale už v prvním poločase jsme dostali dva góly. Pochopil bych, kdyby nás Sparta kvalitou přehrála a rozebrala, ale straší mě, když dostaneme tři góly ze standardek, protože hráči mají čtyři vteřiny, aby se na ně připravili. Je to ale o důrazu a ochotě jít do souboje."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články