Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta deklasovala Sarajevo 5:0

Praha – Sparťanští fotbalisté v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy porazili na svém stadionu FK Sarajevo 5:0 po poločase 2:0. Sparta měla otěže utkání pevně ve svých rukách, soupeře přehrávala a těšila diváky atraktivní hrou. Tři branky vítězů vstřelil Kamerunec Leo Kweuke, jednu přidal Libor Sionko a v nastaveném čase se trefil i střídající Jakub Podaný. Odveta se bude hrát ve čtvrtek 4. srpna v Sarajevu.

Sparťanská sestava byla na dvou postech překvapivá – na pravé straně obrany zaskočil Vidlička za nemocného Kušníra, očekávaného Ericha Brabce na stoperu nahradil Zápotočný. Právě jemu úvod zápasu příliš nevyšel a několikrát zbytečně propadl při rychlých akcích soupeře, který vůbec nebudil dojem outsidera a od první minuty se snažil Spartu zaskočit.

Jenže český celek otevřenou hru mladého rivala rychle potrestal: první roh v páté minutě skončil hlavičkovým zásahem Kweukeho a Sparta byla na koni. Hosté sice i nadále dokázali překvapit rychlým výpadem, ale domácí udávali tón hry, která diváky zjevně bavila. Sarajevo mohlo vyrovnat ve 28. minutě, ale hrubku Zápotočného zachránil na brankové čáře výborný Vidlička a o sedm minut později definitivně Letenské posadila do sedla nádherná akce: centr Juhara hlavou proměnil Sionko.

Po přestávce už měla Sparta drtivou převahu, ale dlouho ji nedokázala adekvátně vyjádřit góly. Šance Kweukeho či Zápotočného si o něj říkaly, ale Kamerunec se podruhé prosadil až v 69. minutě a hosté byli definitivně na kolenou. Poslední jejich slibný pokus měl po trestném kopu Belošević, víc už tým trenéra Plíška neukázal. Sparta vysokou výhru navíc korunovala dvěma góly v nastaveném čase. Nejdříve se po deseti vteřinách na hřišti trefil střídající Podaný a konečnou podobu výsledku dal neudržitelný Kweuke.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Sarajevo

Sparta Praha - FK Sarajevo 5:0 (2:0)

Branky: 5., 69. a 90.+3 Kweuke, 35. Sionko, 90.+1 Podaný. Rozhodčí: Deaconu - Vidan, Ghinguleac (všichni Rum.). ŽK: Juhar, Řepka - Maksumič. Diváci: 11 626.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články