Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta definitivně získala Kweukeho

Praha - Kamerunský fotbalista Leonard Kweuke, který na podzim hostoval ve Spartě Praha z Dunajské Stredy, se stal kmenovým hráčem českého mistra. Na Letné podepsal smlouvu na tři a půl roku. Se slovenským klubem se vedení Sparty domluvilo také na hostování dalšího kamerunského hráče Martina Abeny, který s letenským mužstvem trénuje od začátku zimní přípravy.

Třiadvacetiletý Kweuke přišel na hostování v létě a přestože měl v počátku problémy s doháněním fyzické kondice z předchozího působiště v Chotěbuzi, v průběhu podzimu se vypracoval mezi hlavní sparťanské opory. V posledních pěti ligových kolech se vždy zapsal mezi střelce, jednou se trefil i v Evropské lize a brzy se stal oblíbencem letenských příznivců.

Čtyřiadvacetiletý Abena bude ve Spartě hostovat do konce letošního roku s opcí na přestup. O angažmá si řekl přístupem během dosavadní zimní přípravy i slibným výkonem v sobotním duelu rezervy proti Litvínovu.

Letenští půjdou do jara se čtyřmi africkými hráči. Největší renomé si vydobyl útočník Bony Wilfried z Pobřeží slonoviny, v kádru je také třetí Kamerunec Bondoa Adiaba. Wilfried však možná sparťanské řady opustí. Podle informací deníku Sport jej vábí turecký Bursaspor, jenž Letné nabízí tři miliony eur.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články