Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta chce ve Znojmě odčinit ligový výpadek

Praha – Třemi odvetami a jedním úvodním soubojem bude ve středu pokračovat osmifinále fotbalového Ondrášovka Cupu. Pro výsledek, který by znamenal klidnou odvetu, pojedou do Znojma fotbalisté Sparty. Tento duel přinese v přímém přenosu od 15:25 ČT4 a web sportživě.cz. V jediném souboji dvou prvoligových týmů bude Dukla Praha doma na Julisce dotahovat proti Jablonci jednobrankové manko.

Ilustrační foto

Sparta v sobotu teprve podruhé na podzim zažila, jak chutná porážka v soutěžním utkání, a ve Znojmě se chce vrátit na vítěznou cestu. "A také se herně vrátit tam, kde jsme byli před prohrou s Libercem," řekl trenér Martin Hašek, podle kterého berou na Letné pohár velmi vážně. "I proto bychom si chtěli už ve Znojmě vypracovat výsledek pro klidnou domácí odvetu," dodal kouč, který znovu musí oželet zraněné Kušníra s Kweukem.

Letenští to nebudou mít na půdě druholigového klubu snadné; před týdnem Znojmo porazilo 3:0 Zbrojovku Brno a tříbrankovou výhru si přivezlo také na úvod podzimu z půdy sparťanské rezervy. Tehdy byl hnacím motorem Milan Pacanda, který oblékal rudý dres před šesti lety.

Na Julisku, kde se původně už kvůli plánované rekonstrukci trávníku nemělo ani hrát, dorazí Jablonec. Severočeši si vybojovali doma mírný náskok po výhře 1:0, a tak odveta může být hodně zajímavá i proto, že Dukla na Julisce dala v posledních čtyřech zápasech v průměru tři góly. Naposledy však vyšla střelecky naprázdno v nedělním utkání s Bohemians 1905. "Pokud chceme postoupit, potřebujeme být kvalitnější v pokutovém území, kde to z naší strany nebylo s Bohemians dobré," řekl trenér Luboš Kozel.

Hosté tuší, že o čtvrtfinále ještě musejí bojovat. "Mírný náskok je ošidný, ale nejedeme ho bránit. Budeme aktivní i proto, že případný vstřelený gól nám postup hodně přiblíží," naznačil hostující trenér František Komňacký, že bude sázet znovu na velkou útočnou sílu svého týmu. Chybět bude pouze zraněný stoper Beneš.

Olomouc kvůli bodovému odpočtu nemůže mít v plánu příliš reálný útok na evropské poháry v lize, a tak právě pohár staví hodně vysoko. Sigma už je navíc jednou nohou ve čtvrtfinále, protože první duel na půdě druholigového Sezimova Ústí vyhrála 4:1. "Podcenit nic nemůžeme ani tentokrát, musíme hrát naplno. Ale čekají nás dvě utkání ve čtyřech dnech, a tak ještě uvidíme, zda zátěž nerozložíme na víc hráčů," řekl trenér Zdeněk Psotka.

Složitý zápas může čekat naopak na Teplice v Karviné. Prvoligový favorit sice vyhrál domácí zápas, ale výsledek 1:0 mu klidné spaní nemůže zaručit. "Zápas bereme s plnou odpovědností, k dispozici máme naštěstí kompletní kádr. Na hřišti kvalitního mužstva nás ale čeká náročný duel," ujistil trenér Petr Rada, že jeho tým nic nepodcení. I proto stejně jako před ligou odjeli Tepličtí k utkání s denním předstihem.

Středeční program 4. kola:

První zápas:

15:30 SC Znojmo - Sparta Praha (rozhodčí: Mikel - Nádvorník, Dobrovolný; ČT4),

Odvety:

15:00, Sigma Olomouc - Spartak Sezimovo Ústí (první zápas 4:1; Ochotnický - Mencl, Košec),

15:30, Dukla Praha - Baumit Jablonec (první zápas 0:1; Býma - Pelikán, Peřina), MFK Karviná - FK Teplice (0:1, Nenadál - Jiřík, Pilný).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články