Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta chce v Teplicích po deseti letech konečně vyhrát

Praha - Deset let nedokázali fotbalisté Sparty vyhrát na půdě Teplic a v dohrávce 11. ligového kola to chtějí změnit. Po domácí porážce 0:3 s Libercem k tomu mají dvojnásobnou motivaci, a pokud chtějí udržet svůj náskok v čele soutěže, další ztrátu si nemohou dovolit. Domácím budou chybět ofenzivní opory, přesto by rádi ligovému lídrovi udělali čáru přes rozpočet. Také na druhé straně totiž nemůže nastoupit kvůli zranění klíčový útočník Leonard Kweuke. Zápas se hraje od 18:30, přímý přenos vysílá ČT4 a sportživě.cz.

Teplický trenér Petr Rada měl radost, že jeho tým zvládl v týdnu nelehký pohárový úkol v Karviné. V zápase měl také možnost vyzkoušet si, jak nahradí potrestaného Mahmutoviče a Keriče, jenž nemůže nastoupit coby hostující hráč ze Sparty. "Kdybychom mohli střídat ve středu pět hráčů, tak to uděláme. Ale Vondrášek toho tady odehrál už hodně, takže jsme spíš zkoušeli hráče, kteří toho tolik neodehráli. Snažili jsme se vyzkoušet nějaké varianty pro složení," uvedl kouč.

Podle Rady hosty nijak neovlivní, že v lize naposledy prohrála vysoko s Libercem. "Myslím si, že Spartu prohra nepoznamená. Mají sedmadvacet bodů po deseti kolech a poprvé prohráli, tohle s nimi nezamává. Navíc mají na výběr spoustu hráčů a určitě k nám pojedou s tím, že budou chtít vydolovat tři body," prohlásil trenér Teplic.

Letenský kouč Martin Hašek zažil poslední vítězství Sparty na Stínadlech před deseti lety ještě jako hráč základní sestavy, druhým pamětníkem je jeho nynější svěřenec Libor Sionko, který svým gólem tehdy rozhodl o výhře 1:0. Na domácí straně nastoupil Štěpán Vachoušek.

"To, že Sparta nevyhrála v Teplicích deset let, nemůže být náhoda. Je to způsobem hry soupeře a nic na tom nemění ani to, že se oba celky za tu dobu výrazně obměnily. Spartě prostě teplický styl nesedí, ale já věřím, že od pondělí to přestane platit," řekl první trenér Sparty. Ví, že Severočeši budou těžkým oříškem. "Teplickou předností je organizovaná defenziva, agresivita v soubojích a rychlé brejky. Jenže pro ně jim někteří vhodní hráči budou chybět - Mahmutovič s Keričem nemohou hrát, Mareš je na hostování u nás," připomněl Hašek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články