Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta chce první podzimní vítězství, slávisté potvrdit vzestup

Praha - Kolem plným zlomu by mohlo být čtvrté dějství první fotbalové ligy, pokud vyjdou plány některým jejím účastníkům. Sparta by ráda slavila první ligové vítězství, Bohemians 1905 by konečně chtěli vstřelit gól, jejich střížkovští konkurenti zase toužebně vyhlížejí zisk prvního bodu v soutěži a slávisté by rádi potvrdili herní a výsledkový vzestup. Kolo se hraje od pátku do pondělí, dnešní předehrávku obstará utkání Brno-Slovácko. Česká televize, stejně jako web ČT24, nabídne z nadcházejícího kola dva přímé přenosy. V sobotu odvysílá od 18:15 utkání České Budějovice - Slavia Praha a v pondělí od 17:30 zápas mezi Jabloncem a Baníkem Ostrava. Všechny zápasy každého ligového kola přenáší server FotbalŽivě.cz.

Spartu čeká v týdnu další pohárový výlet do Mariboru a ráda by se na cestu namlsala jistou výhrou nad oblíbeným soupeřem Kladnem, které s výjimkou prvního duelu po jeho postupu hladce přehrává. Trenér Jozef Chovanec by rád potěšil fanoušky, zvlášť pokud se do hry vrátí uzdravený Řepka. Kladno překvapivě zatím ztrácí body doma, a tak by rádo přivezlo nějaký i z venku. Středočeši jsou si ale dobře vědomi, v jaké situaci je soupeř.

Nadějný start Českých Budějovic do sezony zabrzdila vysoká porážka 0:3 v Teplicích. Jihočeši však věří, že když tentokrát nezaspí úvod utkání, mohou Slavii stejně jako při loňské remíze 2:2 zatopit. Nejzkušenějšího ligového kouče Pavla Tobiáše čeká na lavičce už 350. ligové utkání. Do domácí sestavy se vrátí uzdravený Benát. Mistrovská Slavia poznala až na pátý pokus v úvodu sezony radost z vítězství a ráda by potvrdila, že výhra nebyla výjimečná.

Bohemians 1905 na Hané neumí

Olomouc by teoreticky neměla mít problém: vršovičtí Bohemians na Andrově stadionu v české lize za šestnáct let ještě nezvítězili. Sigma se však v soutěži potýká s neefektivní koncovkou a navzdory kanonádě proti Aberdeenu v domácí nejvyšší soutěži 204 minut neskórovala. Bohemians 1905 jako jediní ještě nepoznali v nové sezoně gólovou radost. Trenéra Pavla Hoftycha trápí slabá podpora útočníků ze zálohy a navíc mu situaci komplikuje marodka.


Plzeň má před soubojem s Libercem dva cíle - po deseti vzájemných zápasech konečně Slovanu sebrat všechny body a zapomenout na špatný výkon a porážku z Ostravy. Kouč Pavel Vrba varoval hlavně před brejkovými schopnostmi kanonýra Keriče. Sté ligové utkání si může připsat Limberský. Liberec prožívá jeden z nejhorších vstupů do sezony. S jediným získaným bodem se krčí až na čtrnáctém místě a navíc už pomalu musí vyhlížet čtvrté předkolo Evropské ligy. Po dlouhém zranění by konečně mohl nastoupit klíčový liberecký záložník Papoušek.

Příbram chce proti Mladé Boleslavi hrát ofenzivně

Přímé přenosy na ČT

České Budějovice - Slavia Praha
(15.8., 18:15, ČT4)

Jablonec - Baník Ostrava
(17.8., 17:30, ČT2)

Po výborném vstupu do soutěže se Mladá Boleslav usadila v čele tabulky a ve čtvrtém kole proti Příbrami bude mít šanci si své postavení upevnit. Podle trenéra Dušana Uhrina soupeř předvádí jednoduchou hru s nebezpečnými hroty. Stý zápas může slavit Poláček. To ví i jeho protějšek Karol Marko. "Určitě se budeme snažit hrát aktivně," kontruje s tím, že dva předchozí soupeři se snažili bránit a doplatili na to.


Bohemians Praha potvrzují nepsané pravidlo, že pro nováčka je po postupu nejtěžší až druhá sezona. Střížkovští jako jediní zůstávají bez bodu a případná další ztráta proti rozjetým Teplicím může do značných potíží dostat nejen samotný tým, ale i trenéra Roberta Žáka, kterému udělalo radost aspoň uzdravení několika opor. Ani Teplice ale neberou nic jiného než tři body. Severočeši sice přijedou bez defenzivního záložníka Milana Matuly, který ve čtvrtek dostal stop na osm zápasů, ale zároveň posíleni pocitem křivdy z vysokého trestu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články