Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Sparta chce odčinit selhání, Slavia navázat na vítěznou tradici

Praha – Souboj vedoucího Slovácka s mistrovskou Spartou, která má za sebou selhání v ligové premiéře, ale také duel Ostravy se Slavií budou největšími taháky druhého kola první fotbalové ligy. To odstartuje už dnes zápasem Mladá Boleslav - České Budějovice, v pondělí kolo zakončí duel Hradec Králové - Bohemians 1905.

Sparta se Slováckem vyhrála pět posledních zápasů a v tradici by ráda pokračovala. "Doufám, že se podaří napravit zaváhání z Hradce Králové a udělat radost divákům dalším vítězstvím. Bude to ale jiný zápas než středeční pohárový souboj," upozornil trenér Jozef Chovanec, že hráči musí zapomenout na snadnou výhru s Liepajou. Dá se očekávat, že znovu pořádně protočí sestavu, některé hráče možná bude šetřit na úterní duel s Poznaní.

Hosté jsou si vědomi, že statistika jim nehraje zrovna do karet. "Nemůžeme čekat, že Sparta prohraje dvakrát za sebou. Naším cílem je však navázat na výkon s Teplicemi," připomněl hostující trenér Miroslav Soukup výhru 3:0, která loni se zachraňující klub katapultovala do čela soutěže. Soukup ale připouští, že nemá příliš jasno, v jaké sestavě Sparta nastoupí. "V každém případě musíme podat nadprůměrný výkon a nebudeme hrát ustrašeně," slibuje kouč.

Baník spoléhá na opory, Slavia věří v další ze série výher

Ostrava má za sebou dvě bezbrankové remízy a raději by se vrátila do střelecké pohody, kterou předvedla v prvním duelu proti Tbilisi. Trenér Miroslav Koubek šetřil ve čtvrteční pohárové odvetě většinu opor a věří, že to přinese užitek. "Příprava na Slavii proto nebyla nijak narušena a bude to úplně něco jiného než pohár. Vzadu to je slušné, v ofenzivě máme co zlepšovat," řekl Koubek.

Slavii se v Ostravě historicky daří, i když zde na jaře prohrála. V české lize Baník vyhrál jen 4 z 34 vzájemných duelů, od roku 2000 Slavia dokázala na Bazalech vyhrát sedmkrát a první prohru v novém tisíciletí zaznamenala právě až v posledním souboji. "Aby se to neopakovalo, musíme se vyvarovat chyb z tehdejšího duelu a dát pozor na standardní situace i rychlý protiútok soupeře," plánoval trenér Karel Jarolím.

Liberec slibuje útočnou hru

Z posledních sedmi vzájemných utkání mezi Libercem a Plzní hned čtyřikrát odvážely body hostující týmy. Severočeši by ale loňskou domácí prohru rádi napravili. "Na soupeře vyrukujeme s útočnou hrou, ale musíme zlepšit proměňování šancí," řekl trenér Josef Petřík, podle kterého je soupeř nebezpečný především díky rychlému přenášení hry.

Plzeňský kouč Pavel Vrba považuje za obrovský přínos Liberce příchod Štajnera. "Je pro klub ikonou a hráčem, kterého fanoušci v Liberci milují. Jeho příchod bude velké plus pro mužstvo, především doma," míní Vrba, pro jehož tým bude duel generálkou před pohárovým utkáním s Besiktasem.

Brňané po nevydařeném startu v Jablonci stojí v duelu s nováčkem soutěže Ústím nad Labem před jednoznačným úkolem v podobě výhry. Ústí zaplatilo v úvodním kole nováčkovskou daň, s Mladou Boleslaví prohrálo hlavně kvůli špatné koncovce."Do Brna nejedeme se sklopenou hlavou, určitě se dáme do pohody," prohlásil trenér Svatopluk Habanec, který řeší po zranění kapitána Dvořáka problémy v obraně a v týdnu testoval slávistu Mareše.

Teplice selhaly na Slovácku, odkud si odvezly vysokou porážku 0:3. Šanci k nápravě mají proti Příbrami, se kterou šest let a deset zápasů neprohrály. Příbramští sebrali na úvod sezony dva body favorizované Ostravě a na solidní výkon proti Baníku by chtěli v Teplicích navázat. Na Stínadlech přitom Příbram vyhrála jen jednou před devíti lety. "Proti Ostravě jsme hráli dobrý fotbal. Jen potřebujeme lépe dotáhnout některé akce, které jsme v přípravě zakončovali gólem," řekl trenér Martin Hřídel.

Olomouc chce zlomit prokletí

Olomouc s Jabloncem v lize nevyhrála pět let a doma ho neporazila dokonce o tři roky více. Podle trenéra Zdeňka Psotky je to však spíše shoda okolností. "Zápasy, u kterých jsem byl, jsme herně zvládli. Jablonec v nich ale prokázal větší taktickou zkušenost, v závěru nám dal třeba krásnou branku a štěstí se přiklonilo na jeho stranu. Doufám, že to tentokrát bude naopak," řekl Psotka.

Jablonec se však s prázdnou nechce vracet ani tentokrát. Rád by se také úspěšně naladil na čtvrteční vstup do Evropské ligy. "Bylo by příjemné, aby mužstvo nabralo před pohárem sebevědomí. Rádi bychom si z Olomouce odvezli alespoň bodík. Soupeř zůstává věrný aktivní hře a my se musíme na tenhle útočný styl připravit," řekl kouč František Komňacký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články