Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta chce mít po Palermu postupovou jistotu v kapse

Palermo - Téměř všechny další domácí celky jsou už týden na dovolené, přesto se ještě může zrodit největší letošní úspěch českého klubového fotbalu. To pokud sparťanští fotbalisté postoupí do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, k čemuž mají ještě dva 'mečboly' v podobě zápasů s Palermem a CSKA Moskva. První a na pohled jednodušší možnost budou mít dnes večer na horské sicilské půdě, kde jim stačí získat bod za nerozhodný výsledek. Přímý přenos vysílá od 21:05 ČT4 a web SportŽivě.cz.

Stejně jako před rokem se sparťanský podzim protáhne až do poloviny prosince, ale letos se kvůli časnějšímu konci domácí sezony zdá být ještě delší. "My jsme na takový závěr roku zvyklí už z loňska, letos je jen delší pauza po lize. Alespoň jsme stačili setřást tu největší únavu a připravit se na dvě poslední utkání, která jsou pro nás hodně důležitá," prohlásil nejzkušenější letenský hráč Jaromír Blažek. 

Sparťané pošilhávají po bodovém zisku, který by jim už dnes v noci zajistil postup. "Postup je stále především snem, protože favoritem skupiny jsme nebyli. Je moc dobře, že jsme až do konce bojů ve hře, dokonce v lepší výchozí pozici," těší Chovance, že letenský podzim může gradovat v pravý čas.

Jenže právě Palermo bude v současné chvíli hodně nepříjemným soupeřem. "Vyhrává jeden zápas po druhém a dokazuje své kvality i v lize," prohlásil letenský kormidelník. Ovšem při stanovení taktiky bude vycházet především z utkání v Evropské lize. "Pohárové zápasy se hrají trochu jinak, což ale platí všeobecně. Padá hodně gólů, nikdo příliš nespekuluje," připomněl Chovanec střelecké hody, které se nevyhýbají ani Spartě. Ve všech jejích zápasech alespoň jeden ze soupeřů vstřelil tři góly. Kouč slíbil, že i tentokrát budou ve sparťanské sestavě dva ryzí útočníci.

Výhodou kratší pauzy je možnost nasadit nejsilnější možný tým. K dispozici už je dokonce Marek Matějovský, jenž se stačil dostat do kondice po drobné operaci třísel, kterou absolvoval před třemi týdny. Libor Sionko zase úspěšně doléčil virózu a mimo hru zůstává jen rekonvalescent Luboš Hušek. V ohrožení startu pro příští zápas jsou dva sparťané: dvě žluté karty mají na kontě Tomáš Řepka a Jiří Kladrubský.



Zato domácí nebudou kvůli trestu kompletní. Javier Pastore si trest za vyloučení odpykal minule, tentokrát se jen na tribunu posadí záložník Antonio Nocerino. I jeho absence ale zřejmě nic nezmění na zlepšených výkonech mužstva, které po počátečním tápání stoupá ligovou tabulkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta před utkáním s Palermem

Předpokládané sestavy:

Palermo: Benussi - Cassani, Goian, Muňoz, Balzaretti - Migliaccio, Rigoni, Kasami - Pastore - Miccoli, Maccarone.

Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek, Kladrubský, Kucka, Podaný - Wilfried, Kweuke.

Jozef Chovanec
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články