Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta chce konečně přejít přes srbský tým, v cestě stojí Subotica

Dvakrát hrála Sparta se srbskými týmy, dvakrát neuspěla, teď to chce změnit. V Novém sadu ji v úvodním zápase druhého předkola Evropské ligy od 20:45 hodin čeká Spartak Subotica, který v úvodním předkole přešel přes severoirský Coleraine po remíze 1:1 doma a výhře 2:0 venku. Zápas můžete sledovat živě na ČT sport i na ctsport.cz.

Srdjan Plavšič ze Sparty se snaží prosadit proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Čtvrtý celek minulého ročníku srbské ligy už má za sebou první předkolo, v němž přešel přes severoirský Coleraine po remíze 1:1 doma a výhře 2:0 venku. Subotica podle sparťanského kouče Pavla Hapala hraje kombinační fotbal, a i když to tak podle výsledků prvního předkola nevypadá, v domácím prostředí předvádí kvalitnější hru než na stadionech soupeřů.  

"V minulém předkole doma odehráli dobré utkání, i když nedokázali vyhrát. Venku nakonec zvítězili, ale ten zápas herně vyzněl pro severoirský klub. Viděli jsme i pondělní ligové utkání Spartaku. Informací máme dost a chceme jednoznačně zvítězit," řekl Hapal ještě před doletem do Srbska.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Sparty nabrali směr Srbsko, ve čtvrtek je čeká Subotica

V sílu Sparty věří i rumunský obránce Alexandru Chipciu. "Viděli jsme nějaké sestřihy jejich hry. Je to dobrý tým, ale myslím, že my jsme mnohem lepší," sdělil s tím, že si jedou do Srbska pro výhru, aby tím před odvetou zvýšili své šance na postup.  

Sparta má v kádru čtyři srbské fotbalisty – jsou to obránce Uroš Radakovič a záložníci Vukadin Vukadinovič, Mihailo Ristič i Srdjan Plavšič. Ten za Spartak hrál v sezoně 2014/15 a v Novém Sadu, kde Subotica kvůli nevyhovujícímu stadionu hraje evropské poháry, se narodil.

"Bude to pro mě speciální zápas. Od doby, kdy jsem tam hrál, se ale Spartak dost proměnil, zůstali tam jeden či dva hráči. Fotbalové prostředí je tam pořád kvalitní a rozhodně není náhoda, že skončili čtvrtí v lize. Kvalitu Spartak má," řekl pro sparťanský web Plavšič.

Jaké jsou šance Sparty v předkole? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Podle něho se Pražané nemusejí obávat bouřlivého prostředí. "Kromě Crvené zvezdy a Partizanu nemají další kluby v Srbsku takovou podporu fanoušků. Navíc nesmějí hrát na svém stadionu, takže tam žádná bouřlivá atmosféra nebude," tvrdí Plavšič.  

Podle webu Blic.rs ale pražský tým řízná kulisa čeká. Spartak totiž zorganizoval pro fanoušky bezplatné vstupné i dopravu na stadion v Novém Sadu, který je asi 100 kilometrů od Subotice. Vítězství nad Spartou ovšem srbská média příliš nečekají, "Holuby" totiž podle serveru B92.net čeká těžký úkol a případný postup by byl velké překvapení.

Subotica hraje evropské poháry teprve podruhé a v roce 2010 ve 3. předkole vypadla s Dněpropetrovskem. Sparta, pátý celek minulé ligové sezony, je v tomhle ohledu mnohem zkušenější, ale poslední zápasy na evropské scéně jí nevyšly. Před rokem vypadla s Crvenou zvezdou Bělehrad po prohrách 0:2 venku a 0:1 doma.

"Byl bych rád, kdyby se mi to nevybavovalo, ale samozřejmě si člověk vzpomene," připustil Martin Frýdek. "Doufám, že to teď dopadne lépe než před rokem. Ale Crvena zvezda je úplně jinde, to bude o úplně jiné kvalitě. Ale už nad tím nepřemýšlíme. Je nová sezona, spousta kluků se tu změnila, přišel nový trenér. Chceme na to vlítnout a zápas zvládnout," dodal Vukadinovič.

Oproti sobotnímu úvodnímu zápasu první ligy s Opavou, který Pražané vyhráli 2:0, bude Sparta postrádat jen zraněného útočníka Matěje Pulkraba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články