Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Sparta bude hájit náskok i slavit jubileum, Liberec čeká Dukla

Praha - Vedoucí Sparta chce i po šlágru předposledního podzimního kola první fotbalové ligy s Mladou Boleslaví udržet pětibodový náskok v čele tabulky. Pražané se letos naposledy představí na Letné, kde vyhráli všech sedm předchozích utkání, a v 15. kole tam také dodatečně oslaví 120. výročí založení klubu. Přímý přenos utkání sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

V rámci oslav Sparta mimo jiné připravila pro hráče speciální černé retro dresy s velkým bílým "S", které hned po duelu s Boleslaví půjdou do dražby. "Všichni oslavy významného výročí vnímáme, i ten slavnostní rámec samotného zápasu. Musíme se ale od toho oprostit a koncentrovat se jen na zápas. Nechceme oslavy pokazit, je potřeba předvést perfektní práci a zvítězit," nabádal trenér lídra Vítězslav Lavička.

Jeho svěřenci budou proti pátému týmu tabulky hájit pozici posledního neporaženého celku a také mužstva s nejlepší ofenzivou i defenzivou v soutěži. Sparta však porazila Boleslav za poslední čtyři ligové zápasy jen jednou, když v květnu zvítězila doma jasně 4:0.

Středočeši chtějí odčinit minulou porážku 1:2 s druhou Plzní. "Po domácí bodové ztrátě s obhájcem titulu potřebujeme zabodovat venku, i když proti dosud neporažené Spartě to bude těžké," řekl kouč Ladislav Minář.

Liberec v generálce na EL přivítá šestou Duklu

Slovan čeká na vítězství čtyři ligová utkání, Pražané ale z posledních deseti kol podlehli jen na Spartě. "Dukla má velice silné a ambiciózní mužstvo, které hraje kombinační fotbal. Je to pro nás nepříjemný soupeř. Nicméně věřím tomu, že to na domácím trávníku zvládneme. Potřebovali bychom konečně v lize zase zvítězit a vytvořit si také dobrou atmosféru před Freiburgem," uvedl kouč Jaroslav Šilhavý.

Dvanáctí Bohemians 1905 by rádi přerušili šestizápasovou sérii bez vítězství. V Ďolíčku se představí sedmý Jablonec, jenž minule deklasoval Příbram 6:0. Severočeši zdolali pražského nováčka v lize šestkrát za sebou, jejich poslední porážka nese datum březen 2000. Utkání bude specifické pro kouče "Klokanů" Jozefa Webera, který v Jablonci dlouho hrál a pak pracoval jako asistent trenéra.

Na severu Čech působil i kapitán vršovického týmu Josef Jindřišek. "Tohle ale není o Weberovi ani Jindřiškovi. Je to zápas Bohemky proti Jablonci a i hráči to tak musí cítit," uvedl Weber, jenž musí řešit problémy v obraně. Kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit kmenový hráč Jablonce Jakub Štochl a pro karetní trest další stoper Michal Šmíd.

Předposlední Příbram se proti Jihlavě pokusí odčinit debakl 0:6 s Jabloncem, který byl nejvyšší porážkou v historii klubu. Středočeši mají problémy s obranou i útokem. S 31 inkasovanými góly jsou v soutěži nejhorší a gól nedali v pěti z posledních šesti zápasů. Čtrnáctá Vysočina se zase trápí venku, kde v této sezoně získala jediný bod.

Třináctá Slavia se představí na půdě devátého Slovácka. Pražané sice čtyřikrát v řadě neprohráli, ale dál tápou v koncovce. V posledních dvou duelech uhráli remízu 0:0, s deseti vstřelenými góly má tým Miroslava Koubka nejhorší ofenzivu ligy. Poslední Znojmo se v Brně utká s osmou Olomoucí. Na lavičce ligového nováčka bude v neděli chybět trenér Leoš Kalvoda, jenž dostal dvouzápasový disciplinární trest za nevhodné výroky vůči rozhodčím po utkání se Slováckem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články