Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta bude hájit druhé místo před Libercem, Plzeň rekordní sérii

Praha – O mistrovském titulu v první fotbalové lize už je jasno, stejně jako o pohárových účastnících a prvním sestupujícím, v 28. kole je však stále o co hrát. Pražská Sparta bude doma bránit čtyřbodový náskok na druhém místě před třetím Libercem, mistrovská Plzeň se bude snažit v Mladé Boleslavi prodloužit rekordní sérii 16 výher a klíčové zápasy se odehrají také v boji o vyhnutí se druhé sestupové příčce. Přímý přenos utkání Sparta - Liberec sledujte na ČT sport. Náš web nabídne textový on-line přenos.

Utkání Liberec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Sparta neprožívá povedený závěr sezony. Přišla o titul a navíc se k ní v tabulce přiblížily Liberec a Mladá Boleslav. "Samozřejmě jsme si mysleli, že v této době budeme v jiném postavení, ale stále máme vše ve svých rukou. Na druhém místě máme náskok čtyř (na Liberec) a pěti bodů (na Boleslav), takže je to jen na nás," uvedl sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

Jeho tým v semifinále poháru vypadl s Jabloncem, když ve středeční odvetě na Letné v kombinované sestavě juniorů a dorostenců prohrál 1:2. "Je strašně důležité, aby nám pomohli fanoušci a byli trpěliví, podobně jako to bylo ve středu v poháru, kdy pomohli našim mladým klukům," upozornil Ščasný.

Liberec je naopak ve výborné formě, v lize vyhrál pětkrát za sebou a už má jisté minimálně čtvrté místo. "Jsme rádi, že jsme se vyhoupli na třetí místo. Upínáme se k tomu, abychom ho udrželi, protože by to znamenalo o jedno předkolo v Evropské lize míň. Druhé místo je spíš taková utopie, není to v našich rukách. Na Spartě se chceme hlavně předvést v co nejlepším světle a ukázat, že jsme za ten rok udělali kus práce," prohlásil kouč Severočechů Jindřich Trpišovský.

Plzeň si titul zajistila už v minulém kole s Ostravou (2:0), ale i proti Mladé Boleslavi bude mít o motivaci postaráno. Viktoria chce natáhnout rekordní vítěznou sérii, která momentálně čítá 16 výher, a týmu z města automobilů by také ráda vrátila vyřazení ze semifinále poháru.

"V pohárovém dvojzápase nám dokázali, že mají velmi kvalitní mužstvo a doma jsou hodně silní. Navíc bojují o druhé a třetí místo, takže mají o motivaci postaráno. Kluci ale mají chuť hrát a vyhrávat. I když už titul máme, tak do utkání stejně půjdeme za vítězstvím. Od středy se připravujeme jako na každý jiný zápas," řekl plzeňský kouč Karel Krejčí.

Příbram ve druhé části sezony prohrála osm z 11 utkání a její náskok na předposlední Olomouc se smrskl na pouhý bod. Proto vedení Středočechů v úterý odvolalo trenéra Pavla Tobiáše a angažovalo Martina Pulpita. "Teď není čas na nějaké hluboké analýzy a být tu za chytrého. Jde o co nejlepší přípravu a hledání optimálního řešení, abychom zápas ve Zlíně zvládli. Věřím, že uděláme všichni všechno pro záchranu," upozornil někdejší kouč "Ševců" Pulpit.

I pro Zlín, který má na Sigmu čtyři body k dobru, je duel s Příbramí klíčový. "Čeká na nás zápas jara. V posledních třech kolech jsme sbírali bodík za bodíkem, každý bude hrát v konečném účtování roli," upozornil kouč nováčka Bohumil Páník, jehož svěřenci čekají na první jarní vítězství. Už jistý sestupující Baník Ostrava v sobotu přivítá Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články