Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta B uhrála s Bohemians 1905 opět remízu

Praha - Pražské derby mezi rezervou fotbalistů Sparty a Bohemians 1905 skončilo stejně jako v podzimní části druhé ligy bez branek. Hosté měli ke gólu blíž, ale letenský tým podržel skvěle chytající brankář Švenger. Vršovický lídr tabulky remizoval podruhé za sebou a zvýšil svůj náskok před druhou Jihlavou jen mírně na pět bodů.

Před více než třemi tisíci fanoušků na Strahově začali hosté aktivněji a do první vážné šance se dostali v 15. minutě. Po Jungrově rohu se dostal míč k Lukášovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil gólman Švenger. O šest minut později si na centrovaný míč naskočil Škoda a brankář Sparty si připsal další skvělý zákrok, když jeho hlavičku vyrazil zpod břevna.

V druhém poločase byla Sparta aktivnější

Domácí zahrozili po půlhodině hry: technická střela Němce Petera jen těsně minula horní roh Sňozíkovy branky. Do další šance se o několik minut později řítil Ibragimov, také s jeho tvrdou střelou si ale Švenger poradil. 

Do druhé půle nastoupili o něco aktivněji sparťané, ale do vedení mohli jít opět hosté. V 55. minutě se na jediného beka řítila dvojice Škoda - Ibragimov, na poslední chvíli se však vrátil Podaný a stihl míč odkopnout do autu. Festival zahozených šancí Hoftychova výběru pokračoval v 70. minutě, kdy ke střele z voleje napřáhl Morávek a Švenger vytáhl další výborný zákrok. V samém závěru mohl rozhodnout Ibragimov, jeho prudkou hlavičku ale vyrazil domácí gólman reflexivně na břevno.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články