Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta ani Plzeň nezaváhaly, Liberec podruhé v sezoně padl

Praha – Přetahovaná mezi Spartou a Plzní o první místo tabulky pokračuje. Jak Pražané, tak i Západočeši si připsali na konto další triumf. Letenští si tři body připsali proti Teplicím. Obhájce titulu zase zvítězil v Ostravě. Šest branek nasázela třetí Mladá Boleslav, která zničila Jihlavu. Nedařilo se naopak Liberci, který padl v Brně. Jablonec pak ukončil domácí černou sérii.

Sparta Praha - Teplice 3:1

Start měli špatný a po pěti minutách s Teplicemi už prohrávali. Fotbalisty Sparty ale nepovedený úvod nesrazil. Duel se Severočechy otočili a nakonec slavili vítězství 3:1, při čemž v závěru ještě nedal penaltu Bořek Dočkal. Povedený výkon předvedl hlavně Kehinde Fatai, jenž dal dva góly a na jeden přihrál. Pražané se díky vítězství posunuli do čela tabulky o skóre před Plzeň.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/323409-sparta-zacala-spatne-duel-s-teplicemi-ale-dovedla-do-klidneho-vitezstvi/)

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:4

Více než padesát minut drželi fotbalisté Baníku šanci, že oberou o body Plzeň. Obhájce titulu, který nastoupil s hodně obměněnou sestavou, pak ale rozjel gólovou kanonádu a nakonec si z Ostravy odvezl výhru 4:0. Domácí si připsali již dvanáctou porážku v sezoně. Jednu trefu si připsal i Michal Ďuriš a dotáhl se na desetibrankového Lukáše Mageru v čele tabulky střelců.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/323401-banik-vzdoroval-plzni-polocas-pote-dostal-vyprask/)

Zbrojovka Brno - Liberec 3:1

Z fotbalistů Brna se na domácím hřišti stávají specialisté na týmy ze špičky tabulky. Před čtrnácti dny před vlastními fanoušky porazili Plzeň a tentokrát si vyšlápli i na Liberec. Severočechy porazili 3:1 a čtvrtému týmu tabulky připravili teprve druhou prohru v sezoně. Branky Brňanů, kteří už čtyři kola neprohráli, vstřelili Chrien, Řezníček a v poslední minutě Zavadil. Jediný gól hostů vstřelil Rabušic.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/323404-brno-doma-porazilo-po-plzni-i-liberec-a-pripravilo-mu-druhou-ligovou-prohru/)

Slavia Praha - Bohemians 1905 1:1

Čtyři góly, dvě penalty, z toho jedna neproměněná, a výborná atmosféra. Souboj o krále Vršovic mezi Slavií a Bohemians 1905 však vítěze nenalezl. Dlouho to sice vypadalo, že ke třem bodům směřují hosté, kteří vedli o dvě branky, ale konečnou remízu 2:2 zařídil dvěma brankami kanonýr sešívaných Milan Škoda.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/323388-bohemians-v-derby-ztratili-dvoubrankove-vedeni-bod-slavii-vystrelil-skoda/)

Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 6:1

Mladá Boleslav doma rostřílela Jihlavu a zvítězila 6:1. Vysočina přitom vedla po gólu Demetera, ale ještě do poločasu srovnal Rada a po změně stran dokonali obrat třemi góly během pěti minut Ščuk, Magera a Baroš. V závěru se trefili ještě Chramosta se Zahustelem. Zápas byl o poločase na 20 minut přerušen kvůli silné mlze a dokonce mu hrozilo ukončení.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323375-boleslav-zdecimovala-jihlavu-6-1-a-po-sesti-letech-vede-ligu/)

Zlín - Slovácko 2:1

Fotbalisté Zlína po dvou měsících v první lize vyhráli, když doma porazili v derby Slovácko 2:1. Nováček vedl po gólu Poznara, ovšem hosté po změně stran srovnali zásluhou kanonýra Doška. Osm minut před koncem však duel rozhodl Vukadinovič a zajistil Zlínu ukončení série šesti zápasů bez vítězství.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323364-zlin-po-dvou-mesicich-vyhral-v-derby-nad-slovackem-2-1/)

Dukla Praha - Příbram 0:1

Příbram porazila pražskou Duklu 1:0 a v lize na Julisce zvítězila poprvé v historii. Utkání rozhodl ve 26. minutě vlastním gólem Marek Hanousek. Dukla potřetí za sebou v lize nedala Příbrami gól a ukončila sérii čtyř kol bez porážky.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323363-pribram-poprve-dokazala-zvitezit-na-julisce/)

Jablonec - Sigma Olomouc 4:0

Fotbalisté Jablonce poprvé v sezoně vyhráli na domácím hřišti. Dočkali se až na sedmý pokus, když zvítězili 4:0 nad Olomoucí. Pomohlo jim k tomu vyloučení hostujícího Hály už v 17. minutě. Přesilovou hru pak proměnili v góly Doležal a Pernica. Navíc půl hodiny před koncem dostal další červenou kartu Rajnoch a výhru v dvojnásobné přesilovce potvrdili Tecl s Pospíšilem, který se podílel na všech čtyřech gólech a oslavil tak dnešní pozvánku do reprezentace.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/323339-jablonec-zabral-pomohla-mu-dlouha-presilovka-proti-sigme/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články