Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sparta a Plzeň hrají o druhé místo za Slavií, Příbram o Horvátha

Boj o druhé místo za Slavií svedou na dálku fotbalisté druhé Sparty a čtvrté Plzně, které od sebe dělí jen dva body. Pražané nastoupí na Letné proti Českým Budějovicím a západočeský tým se představí ve Zlíně. Tonoucí Příbram se chce chytit stébla v Brně, a když se jí to podaří, tak pomůže i svému kouči Pavlu Horváthovi, který dostal od vedení klubu ultimátum. Kvůli hromadné nákaze koronavirem v Baníku Ostrava je odložen jeho zápas se Slováckem i následující utkání s Libercem.

Sparta před reprezentační pauzou nezvládla šlágr v Plzni, prohrála 1:3 a ztratila první body v ligové sezoně i vedení v tabulce.

Proti Budějovicím budou svěřenci kouče Václava Kotala velkým favoritem i proto, že Dynamo je bez výhry předposlední. Letenští v neděli obléknou speciální retro dresy při příležitosti 127. výročí založení klubu.

"Vyhodnotili jsme si nezdar v Plzni. První dny to nebylo jednoduché, ale postupem času jsme to spláchli. Sice to úplně nejde, ale teď máme šanci nezdar odčinit," uvedl asistent trenéra Sparty Luboš Loučka.

"Budějovice se snaží hrát velmi aktivně, napadají. Samozřejmě asi nemají tolik bodů, jak by si představovaly. Musíme vycházet z dobré obrany. Nesmíme dostat nějaký blbý gól, abychom měli možnost zápas uchopit pevně do svých rukou a nemuseli nic honit," přidal Loučka.

Plzeň by chtěla proti desátému Zlínu potvrdit triumf nad Spartou a zůstat v těsném kontaktu s pražskými rivaly.

"Pomohlo nám vítězství nad Spartou podpořené kvalitním a týmovým výkonem, atmosféra je u nás dobrá," uvedl kouč Viktorie Adrian Guľa.

"Čeká nás výborný soupeř, trenér Páník ve Zlíně odvádí kvalitní práci. Pro nás je to velká výzva a věřím, že budeme úspěšní," dodal slovenský kouč.

Trápící se Příbram v dohrávce 4. kola utrpěla na Slovácku debakl 1:5 a zůstává poslední s jediným bodem. Další by Středočeši rádi získali na stadionu nováčka Brna. Zbrojovka díky předchozí nečekané výhře 1:0 v Jablonci poskočila na 16. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články