Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Španělský supertalent Isco přestupuje do Realu Madrid

Madrid - Jeden z nejžádanějších hráčů na přestupovém trhu, mladý španělský záložník Isco, nakonec odchází z Málagy do Realu Madrid. Potvrdil to prezident Bílého baletu Florentino Pérez. Jedenadvacetiletý hráč přijde do Madridu za oznámenou přestupovou částku 27 milionů eur (zhruba 700 milionů korun).

Isco slaví svůj gól do sítě Petrohradu
zdroj: Getty Images

Isco se tak stal prvním hráčem, který do Realu Madrid přišel pod vedením nového italského kouče Carla Ancelottiho. Ten s klubem podepsal smlouvu na začátku tohoto týdne. A bývalý trenér PSG, AC Milán či Chelsea je s novou posilou spokojen. "Můžu mluvit jen o kvalitě hráče, která je velmi dobrá," říká Ancelotti. "Ve španělské jednadvacítce (která v červnu zvítězila na ME své věkové kategorie) je spousta skvělých fotbalistů a on je tím, který je z nich nejlepší. Mohl by hrát za jakýkoliv tým," doplnil Ital.

Isco, o jehož služby stály i anglické kluby a především Manchester City, který nově vede Manuel Pellegrini, bývalý hráčův trenér z Málagy, tak nakonec přestupuje do týmu španělského vicemistra. "S klubem i hráčem jsme domluvení. Isco bude představen příští týden," řekl Florentino Pérez. "Technické oddělení našeho klubu je přesvědčeno o tom, že Isco je dostatečně kvalitní na to, aby hrál za Real. Vím, že je nadšený z příchodu do Madridu, stejně jako jsem já nadšený z toho, že jde on k nám."

Radost z příchodu talentovaného fotbalisty sdílí i španělský reprezentant a Iskův nový spoluhráč z Realu Alváro Arbeloa. "Je to skvělý mladý hráč, přinese toho spoustu, co se týče kreativity. Real Madrid musí vždy mít různé možnosti, jak poskládat tým, aby jeho výkony neovlivňovala zranění a ostatní absence," přemýšlí pravý obránce.

Isco pochází z akademie Valencie, která vychovala i další hvězdy španělského národního týmu, například Davida Silvu. Záložník v létě 2011 přestoupil do Málagy, kde strávil dvě sezony a v uplynulé sezoně se s klubem z Andalusie probojoval až do čtvrtfinále Ligy mistrů. Real za hráče zaplatí 27 milionů eur, osobní podmínky jsou již vyřešeny, zbývá jen vyřešit formální zdravotní prohlídku. 

Příchod Iska do Realu by mohl znamenat konec jiného kreativního křídelního záložníka Ángela Di Maríi, o jehož služby se podle webu renomovaného televizního kanálu ESPN zajímá Paris Saint Germain či Manchester United. Odchod z Realu je velmi pravděpodobný i v případě útočníka Gonzála Higuaína, který již oznámil, že v létě z Madridu odchází. Blízko jeho příchodu je Arsenal, velký zájem však projevil i Juventus.

Případné získané finance odhadované okolo 50 milionů eur (okolo 1,3 miliardy korun) by mohly Realu pomoci k příchodu hlavního přestupového terče, dalšího křídelníka Garetha Balea z Tottenhamu. Bílý balet však usiluje i o služby Luise Suaréze, útočníka Liverpoolu.

Zdroj
ČTK, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články