Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Španělsko po boji s JAR vydřelo třetí místo na Poháru FIFA

Rustenburg (JAR) - Fotbalisté Španělska vybojovali třetí místo na Poháru FIFA. V "malém finále" se však s domácím výběrem Jihoafrické republiky hodně natrápili, když ještě v 88. minutě prohrávali 0:1, nakonec však vyhráli 3:2 po prodloužení. Mistři Evropy tak nakonec po semifinálové porážce 0:2 od USA zabránili další nečekané prohře, když předtím drželi 35 zápasů trvající sérii neporazitelnosti.

Trenér Španělů Vincente del Bosque po zklamání ze semifinálové porážky využil souboj o třetí místo, aby dal šanci i několika hráčům z lavičky. Do hry tak nezasáhl například tvůrce hry Xavi nebo pravý bek Sergio Ramos. Především absence Xaviho se na hře Španělů nepříjemně projevila, když se po celý první poločas stěží probojovávali k šanci. Naopak pohybliví Jihoafričané několikrát zazlobili. 

Brzy po změně stran trenér Del Bosque stáhl obě útočné opory Davida Villu i Fernanda Torrese a jejich náhradníci David Silva a Daniel Güiza španělskou hru výrazně oživili. Jenže v době vrcholícího tlaku Španělů předvedli na druhé straně rychlou akci po křídle Jihoafričané a střídající Mphela po Tshabalalově centru otevřel skóre.


Hráči z Pyrenejského poloostrova tak čelili druhé porážce za sebou, ovšem v závěru se strhla gólová přestřelka. V 88. minutě nejprve útočník tureckého Fenerbahce Güiza střelou z otočky srovnal a již za minutu tentýž hráč nepovedeným centrem zaskočil brankáře Khuneho a otočil tak skóre ve prospěch Španělů. 

Ti se již těšili na vítězství, když se v druhé minutě nastavení postavil k přímému kopu Mphela a parádní ranou a svým druhým gólem v utkání zajistil prodloužení. V něm se přímý kop znovu ukázal jako klíčový, když na začátku druhé části prodloužení odcentroval z této standardní situace Xabi Alonso a míč bez teče zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Podruhé si již Španělé vedení vzít nedali a radovali se z vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články