Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Španělská liga už přišla o miliardu eur, restart může začít 8. června

Fotbalové kolosy, jakými jsou Real Madrid a Barcelona, se chystají znovu na trávník. Španělská liga může po koronavirové pauze znovu začít 8. června. Termín pokračování přerušené sezony v dřívějším termínu schválila tamní vláda. Oznámil to premiér Pedro Sánchez na dnešní tiskové konferenci. Přesné datum zahájení soutěže určí vedení ligy.

Utkání Barcelona - Real Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: Enric Fontcuberta

Dosud se ve španělských médiích spekulovalo o tom, že by se mohla sezona znovu rozehrát v pátek 12. června městským derby mezi FC Sevilla a Betisem. Povolení hrát zápasy od pondělí 8. června platí i pro druhou ligu.

Sánchez ujistil, že Španělsko už má to nejhorší za sebou a nárůst nemocných i úmrtí s covidem-19 v posledních týdnech neustále klesá. Celkem země evidovala přes 234 000 nakažených a více než 28 500 obětí koronaviru. "Španělsko udělalo, co bylo potřeba, a teď se před námi všemi otevírají nové horizonty. Přišel čas obnovit mnoho každodenních aktivit. La Liga může znovu začít od 8. června," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Premiér dal zelenou La Lize. Možná obnovíme i další sporty, říká Sánchez

Španělské kluby tento týden otevřely tréninková centra a vrátily se po měsících individuální domácí přípravy ke společnému tréninku v malých skupinách. Přechod doprovází řada bezpečnostních a hygienických opatření, nezbytná omezení budou platit i pro ligový provoz.

Ve španělské lize, která byla přerušena stejně jako většina sportovních soutěží v polovině března, zbývá do konce ročníku odehrát jedenáct kol. Tabulku vede Barcelona o dva body před Realem Madrid. Šéf ligy Javier Tebas odhadl ztráty vzniklé nucenou pauzou na miliardu eur.

Z elitních evropských soutěží se zatím rozběhla jen německá liga, která odstartovala o minulém víkendu. V Česku se znovu začne hrát dnes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články