Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Španělská liga plánuje na příští víkend stávku

Madrid - Španělská fotbalová liga se po reprezentační přestávce možná nerozběhne podle plánu. Na víkend 2. a 3. dubna, kdy je na programu 30. kolo, totiž vedení soutěže vyhlásilo avizovanou stávku kvůli sporům s vládou. Šéfové La Ligy (LFP) poprvé pohrozili stávkou už na začátku února. Nelíbí se jí změny v zákonech týkající se přerozdělování peněz ze sázek a také, že v každém kole je jeden ligový zápas vysílán v televizi zdarma. Některé kluby nicméně nechtějí spor řešit odložením kola až na červen a obrátily se na soud.

"V jednáních s vládou nedošlo k žádnému posunu," vysvětlilo vedení La Ligy, proč chce příští ligové kolo bojkotovat.

Jenže pokud by všechny zápasy z prvního dubnového víkendu byly přeloženy až na plánovaný 21. červen, španělská soutěž by se prodloužila o celé tři týdny. Poslední kolo je totiž na programu 22. května, týden na to vyvrcholí Liga mistrů a další týden je vyhrazen kvalifikaci o mistrovství Evropy.

Většina z dvaceti prvoligových klubů včetně gigantů Barcelony a Realu Madrid i tak s bojkotem souhlasí, proti je však šestice Espaňol, Villarreal, Zaragoza, Bilbao, San Sebastian a FC Sevilla. Ty se proto obrátily na soud. "Stávka by byla nepřiměřená a nevhodná, obrátila by se proti zájmům klubů, soutěže, hlavně proti fanouškům i proti zákonu. Na takovéto požadavky teď není vhodná chvíle," uvedla Sevilla na svém webu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články