Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Španělská fotbalistka odmítla uctít Maradonovu památku kvůli domácímu násilí

Jít proti proudu je riziko, a to nejen v řece. Přesvědčila se o tom španělská fotbalistka Paula Dapenaová, které začaly chodit výhružky smrtí poté, co se na protest proti domácímu násilí odmítla připojit k minutě ticha na počest zesnulého Diega Maradony. Zatímco její spoluhráčky a soupeřky před sobotním zápasem vzdaly argentinské legendě hold, Dapenaová se posadila a odvrátila tvář.

Neapol truchlí pro Maradonu
zdroj: ČTK/ABACA/IPA/ABACA

Čtyřiadvacetiletá fotbalistka v rozhlasovém rozhovoru prohlásila, že svého rozhodnutí nelituje a udělala by to znovu. "Nejsem ochotná držet minutu ticha za pachatele domácího násilí, stejně jako jejich oběti," řekla s odkazem na skutečnost, že Maradona byl v roce 2014 podezřelý, že po hádce udeřil svoji přítelkyni. Konflikt byl zachycen na videu, Maradona ale popřel, že by ženu uhodil. Žádné obvinění nakonec nebylo vzneseno.

Dapenaová podle svých slov dostala také mnoho povzbudivých vzkazů, v nichž jí lidé vyjádřili podporu. "Ale dostala jsem i výhrůžky smrtí, stejně jako některé moje spoluhráčky," konstatovala. "Uctíváme minutou ticha někoho, kdo se dopustil domácího násilí. Pro mě je pocta Maradonovi něco, co mi mé feministické ideály nedovolí. Byl to úžasný fotbalista, ale jako člověku mu toho mnoho chybělo," dodala.

Šedesátiletý Maradona, jenž je považován za geniálního hráče, ale rovněž za kontroverzní osobnost bojující se závislostmi na drogách a alkoholu s řadou skandálů, zemřel ve středu v Buenos Aires na infarkt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články