Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Southampton vydřel remízu, na první Chelsea ztrácí už šest bodů

Londýn – Po sérii čtyř vítězství se Southampton musel na hřišti Aston Villy spokojit s remízou 1:1. Na druhém místě tabulky ztrácí na vedoucí Chelsea už šest bodů, zezadu se k němu přiblížil na dva body Manchester City. Liverpool si připsal čtvrtou porážku v řadě, když podlehl na hřišti Crystal Palace 1:3. Reds sice vedli od druhé minuty, domácí, kteří v minulé sezoně prakticky připravili Liverpool o titul, však dokázali otočit díky Gaylovi, Ledleymu a Jedinakovi. Také Arsenal znovu nevyhrál, když doma podlehl Manchesteru United 1:2. Hosté přitom vystřelili pouze jedinkrát na bránu.

Utkání Aston Villa - Southampton
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Aston Villu vedl v jubilejním 100. utkání trenér Paul Lambert a v 29. minutě ho potěšil vedoucím gólem Gabriel Agbonlahor. Hosté inkasovali v Premier League poprvé po 439 minutách. Southampton se proti šestnáctému týmu tabulky dlouho nemohl prosadit, svěřence Ronalda Koemana spasil až devět minut před koncem pohotovou střelou anglický reprezentant Nathaniel Clyne. 

Liverpool znovu prohrál, Arsenal selhal s United

Svěřenci Brendana Rodgerse se dostali do vedení už v druhé minutě, když Lallana poslal přesný pas za obranu na Rickieho Lamberta a ten vstřelil svůj první gól v dresu Liverpoolu. O čtvrt hodiny později však vyrovnal Dwight Gayle, jenž za gólmana Mignoleta dorazil Bolasieho střelu, která skončila na tyči. Čtyřiadvacetiletý útočník se trefil čtyřikrát ve třech utkáních proti "Reds".

Bolasie byl i u rozhodujícího gólu. Jeho přihrávku do pokutového území využil v 78. minutě Joe Ledley a oslavil svoji premiérovou trefu v sezoně. Na 3:1 upravil o tři minuty později z přímého kopu kapitán Crystal Palace Mike Jedinak.

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu
zdroj: EMPICS autor: Stephen Pond

Tottenham otočil zápas na půdě Hullu a zvítězil 2:1. Za domácí otevřel skóre v osmé minutě odchovanec Tottenhamu Jake Livermore. Na začátku druhé půle byl ale vyloučen záložník Hullu Ramírez a "Tygři" nedokázali vedení udržet. V 61. minutě vyrovnal Harry Kane, jenž se v posledních deseti soutěžních zápasech trefil devětkrát. O výhře "Kohoutů" rozhodl v 90. minutě střelou zpoza vápna dánský reprezentant Christian Eriksen.

Chelsea si výhru nad West Bromwichem zajistila už během prvních pětadvaceti minut. Nejprve se prosadil kanonýr Diego Costa a stal se po Micku Quinnovi a Papissovi Cissém třetím hráčem, kterému se podařilo dát víc než deset branek ve svých úvodních deseti zápasech v Premier League.

Druhý gól "Blues" obstaral ve 25. minutě Eden Hazard a udržení příznivého výsledku navíc ještě usnadnil domácím vyloučením záložník Albionu Claudio Yacob po zákroku na Costu.

Větší potíže měl v cestě za třemi body Manchester City, protože obhájce titulu prohrával se Swansea po gólu někdejšího sparťanského útočníka Wilfrieda Bonyho už v deváté minutě. Za deset minut však srovnal Stevan Jovetič a v 62. minutě otočil na konečných 2:1 Yaya Touré.

Dlouho bezbrankový duel na Emirates Stadium rozhodla pětiminutovka hrůzy pro Arsenal. Hřiště nejprve opustil zraněný Jack Wilshere a vzápětí přišel první gól. Obránce Kieran Gibbs se při odvracení centru srazil s brankářem Wojciechem Szczesným, a než se stačil zvednout, tečoval střelu soupeře do vlastní sítě.

Kvůli zranění po srážce s Gibbsem navíc musel Szczesny odstoupit a jeho náhradník Emiliano Martínez poté také jednou inkasoval. Pět minut před koncem zakončil parádní bleskový protiútok po asistenci Ángela Di Maríi útočník Wayne Rooney a zvýšil.

Arsenal stihl už jen zkorigovat skóre zásluhou trefy Oliviera Girouda z páté minuty nervózního osmiminutového nastavení. Český záložník Arsenalu Tomáš Rosický strávil duel jen mezi náhradníky.

Pátou výhru za sebou si připsal Newcastle, kterému stačila na vítězství nad Queens Parkem branka Moussy Sissoka ze 78. minuty. O čtvrtou příčku přišel West Ham, jehož pětizápasová série bez porážky skončila po prohře 1:2 v Liverpoolu s Evertonem. 

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Anglická fotbalová liga - 12. kolo: Chelsea - West Bromwich 2:0 (11. Costa, 25. Hazard), Everton - West Ham United 2:1 (26. Lukaku, 74. Osman - 56. Zárate), Leicester - Sunderland 0:0, Manchester City - Swansea 2:1 (19. Jovetič, 62. Y. Touré - 9. Bony), Newcastle - QPR 1:0 (78. Sissoko), Stoke - Burnley 1:2 (33. Walters - 12. a 14. Ings), Arsenal - Manchester United 1:2 (90.+5 Giroud - 56. vlastní Gibbs, 85. Rooney), Crystal Palace - Liverpool 3:1 (17. Gayle, 78. Ledley, 81. Jedinak - 2. Lambert), Aston Villa - Southampton 1:1 (29. Agbonlahor - 81. Clyne).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články