Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Soupeři Sparty ve 3. předkole Ligy mistrů: Baku, nebo Poznaň

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté Sparty se v případě postupu utkají ve 3. předkole Ligy mistrů buď s Interem Baku, nebo Lechem Poznaň. Rozhodl o tom los v Nyonu. Sparta však nejprve musí v domácí odvetě 2. předkola potvrdit postup přes Metalurg Liepaja, který v úvodním zápase porazila 3:0. Třetí předkolo se odehraje nejprve ve dnech 27. a 28. července, odvety 3. a 4. srpna.

Sparta se objevila v losovacím osudí hned jako první a narazit mohla mimo jiné na Žilinu, Šeriff Tiraspol, Debrecín či kazašské Aktobe. Los však letenským fotbalistům přisoudil ázerbájdžánsko-polskou dvojici. Blíže má Sparta k utkání s Lechem Poznaň, který v úvodním utkání vyhrál na půdě Baku 1:0 brankou zkušeného útočníka Artura Wichniarka.

Polský mistr v minulé sezoně prohrál jen tři ze 30 zápasů a z titulu se radoval poprvé po sedmnácti letech. Před sezonou však výrazně oslabil, když přišel o nejlepšího střelce ligy Roberta Lewandowského, který přestoupil do Dortmundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce na los EL a LM

Inter Baku se naopak v ázerbájdžánské lize radoval z titulu podruhé během tří let, když loni byl druhý. Spoléhá se především na litevského střelce Poškuse, který dvanácti góly zařídil Interu titul.

Na Letné los nenadchnul

Sparťanské fotbalisty dnešní los nenadchnul, ale nemění svůj cíl postoupit do hlavní soutěže. Na Letné předpokládají, že postup z dvojice Baku/Poznaň si vybojuje polský klub, ale raději budou získávat informace o obou týmech. Nepříjemností je prý skutečnost, že se odveta bude hrát na půdě soupeře. "Prvním naším současným úkolem je získat co nejvíce informací, a to o obou klubech, i když příliš nevěřím, že si Poznaň nechá dobře rozehranou partii pokazit," řekl po losu trenér Jozef Chovanec.

Jeho kolegové se rozjedou soupeře co nejdříve sledovat, zástupce nebude chybět ani na odvetě druhého předkola. "My se ale musíme teď soustředit především na nejbližší úkoly, tedy ligu v Hradci a odvetu proti Liepaji. To nás teď musí zajímat mnohem více," prohlásil Chovanec, podle kterého je škoda, že Sparta bude začínat doma. "Podle pohárové matematiky je vždy lepší hrát doma odvetu," připustil kouč.

Jozef Chovanec
zdroj: ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články