Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soukup dotáhl Bahrajn už do osmifinále mistrovství Asie. O postupu rozhodli v nastavení

Nebylo daleko, aby na mistrovství Asie skončil. Kouč Bahrajnu Miroslav Soukup ale nakonec může slavit postup do osmifinále. Svěřenci českého trenéra v závěrečném utkání v základní skupině A porazili díky gólu z pokutového kopu v nastavení 1:0 Indii a v konečné tabulce obsadili třetí postupovou příčku.

Miroslav Soukup na lavičce Bahrajnu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Po úvodní remíze 1:1 s pořádajícími Spojenými arabskými emiráty a následné porážce 0:1 s Thajskem potřebovali Bahrajnci nad Indií zvítězit. Bezgólový stav je však dlouho odsuzoval k poslední příčce a tedy i brzkému konci na turnaji. Zlomit nepříznivý stav nepomohl ani útočník pražských Bohemians Júsuf Hilál, kterého poslal Soukup na hřiště na poslední půlhodinu.

V první nastavené minutě ale dostal tým z Perského zálivu šanci kopat penaltu za faul a Džamál Rašíd nezaváhal. Zajistil tak svému týmu první výhru na turnaji a tím i postup do osmifinále, neboť zisk čtyř bodů Bahrajnu garantuje, že se vejde mezi čtyři nejlepší mužstva z třetích míst.

Jako vítěz skupiny jdou dál Spojené arabské emiráty, jež v souběžně hraném utkání remizovaly s Thajskem.

Bezprostředně po porážce znamenající vyřazení odstoupil od reprezentace Indie anglický kouč Stephen Constantine. Jednalo se už o třetí trenérskou změnu během turnaje a druhou v této skupině. Po úvodním debaklu 1:4 právě od Indie skončil u thajských fotbalistů Srb Milovan Rajevac, jehož nahradil asistent Sirisak Jodjardtchaj. Od týmu Sýrie byl zase po druhém utkání odvolán Němec Bernd Stange.

Je nám líto, video expirovalo.
Soukupův Bahrajn po gólu v nastavení na šampionátu Asie postoupil

Mistrovství Asie ve fotbale ve Spojených arabských emirátech:

Skupina A: SAE - Thajsko 1:1 (1:1), Indie - Bahrajn 0:1 (0:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články