Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soukup bude šéftrenérem a sportovním ředitelem Slovácka

Uherské Hradiště - Fotbalisté prvoligového Slovácka získali do funkcí sportovního ředitele a současně šéftrenéra klubu Miroslava Soukupa. Na novou pozici nastoupí čtyřiačtyřicetiletý kouč na začátku ledna. Soukup před dvěma lety jako hlavní trenér přivedl na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě českou reprezentaci ke stříbrným medailím. Vedle reprezentační dvacítky vedl Soukup o rok dříve českou devatenáctku na mistrovství Evropy 2006 a od léta 2008 trénoval reprezentační dvacítku Egypta.

"V rámci struktury klubu jsme neměli tato místa obsazena. Soukup bude garantem sportovní části a také organizační struktury klubu. Současně bude v roli šéftrenéra po odborné stránce nadřízen všem trenérům," řekl ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Soukup v době své aktivní kariéry hrál v Tatranu Prachatice a později v německém Freyungu, kde zahájil i svou trenérskou dráhu. V první lize působil v Brně v roli asistenta Jiřího Kotrby a také jeho následovníka a současného hlavního kouče Slovácka Josefa Mazury.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články