Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

SOUHRN 21. KOLA: Vstup do jara Slavii a Spartě nevyšel. Plzeň a Jablonec jasně zvítězily

Jarní část sezony začala a hned na úvod Slavia překvapivě podlehla v Ďolíčku Bohemians 1905 0:1. V Opavě uspěla Plzeň (2:0) a vyhrála i Karviná, která doma zastínila Zlín (2:0). Naopak pražská Sparta pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a musela skousnout porážku od Liberce (0:2). Důvody k radosti mají olomoučtí fotbalisté, kteří si ze hřiště Teplic odvezli tři body (3:1). Dvěma brankami se předvedla nová posila Sigmy Lukáš Juliš. Dva góly zapsal i záložník Jan Sýkora, jenž Jablonci pomohl zdolat Příbram 4:0.

Radost hráčů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Jablonec - Příbram 4:0

Do 36. minuty se Příbram držela, poté favorit dominoval. Jablonečtí fotbalisté jasně přehráli v dohrávce 21. kola první ligy svého soupeře 4:0. Příbrami vstřelil dvě branky záložník Jan Sýkora. Ve druhém případě využil hrubky brankáře Ondřeje Kočího, který při odkopu minul míč.

Bohemians 1905 - Slavia 1:0

Obhájci titulu v nejvyšší soutěži prohráli poprvé od loňského dubna a po 26 zápasech. Pražské derby rozhodl v 70. minutě po necelé půlminutě na trávníku střídající Jan Vodháněl. Náskok červenobílých v čele tabulky na Plzeň se snížil na 13 bodů.

Opava - Plzeň 0:3

Jean-David Beauguel byl hlavní postavou duelu mezi Opavou a Plzní. Druhý tým tabulky si ze Slezska odvezl tři body po vítězství 3:0. Dvě branky vstřelil právě francouzský útočník, trefil se i Jan Kopic. Úspěšnou premiéru zažil na plzeňské lavičce trenér Adrián Gula.

Sparta Praha - Liberec 0:2

Tomáš Malinský dvěma brankami rozhodl o osudu utkání mezi svým Libercem a Spartou. Pražanům nepomohl ani návrat Bořka Dočkala a na domácím trávníkům padli 0:2. Liberec porazil Spartu i podruhé v sezoně. 

Teplice - Sigma Olomouc 1:3

Po duelu dvou celků ze středu tabulky se radují olomoučtí fotbalisté. Ze hřiště Teplic si odváží vítězství 3:1. Dvěma brankami se o ně zasloužila zimní posila Lukáš Juliš. 

Karviná - Zlín 2:0

Ideální vstup do jarní části sezony za sebou mají fotbalisté Karviné. Doma porazili Zlín 2:0 díky brankám Smrže a Abdulrahmana. Karviná se díky třem bodům v neúplné tabulce posunula na 14. místo.

Slovácko - Baník Ostrava 0:1

Úvodní jarní zápas fotbalisté Baníku Ostrava zvládli. Ze hřiště Slovácka si odváží tři body po hubené výhře 1:0. Jedinou branku střetnutí vstřelil Pokorný. Baník se v neúplné tabulce posunul na čtvrtou příčku.

České Budějovice - Mladá Boleslav 3:0

V prvním poločase bylo na hřišti de facto jedno mužstvo, a tak tři body po zásluze zůstávají na jihu Čech. Fotbalisté Českých Budějovic vstoupili do jarní části první ligy jasným vítězstvím 3:0 nad Mladou Boleslaví. Za Dynamo se prosadili Čavoš, Schranz a výstavní ránou Havelka. Svěřenci Davida Horejše přeskočili svého soupeře o bod a jsou nyní pátí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články