Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soud rozdělil první tresty za násilnosti fanoušků během duelu Opavy s Ostravou

Opava – Okresní soud v Opavě potrestal prvních pět lidí za řádění během březnového druholigového zápasu mezi domácí Opavou a Baníkem Ostrava. Formou trestního příkazu udělil jednu podmínku a několik peněžitých trestů. Všichni odsouzení navíc na rok až dva nesmí na fotbalové zápasy chodit. Řekl to mluvčí opavského soudu Tomáš Kamrádek.

Policisté stojí proti davu fanoušků před utkáním Opava - Ostrava
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Odsouzeni podle něj už byli tři příznivci Baníku a dva fanoušci opavského celku, většinou za házení různými předměty a útoky na policisty. Další lidé, kteří byli obviněni, na tresty zatím čekají. Celkem policie obvinila osm lidí.

Všem pěti odsouzeným soud uložil zákaz vstupu na fotbalová utkání na dobu od jednoho do dvou let. "Tři fanoušci kromě toho dostali i peněžité tresty od 10 000 do 15 000 korun," řekl Kamrádek. Jeden z fanoušků kromě zákazu vstupu na stadiony dostal tříměsíční podmíněný trest s roční zkušební dobou.

Na zápas do Opavy dorazilo na 1500 příznivců Baníku, až na hrstku z nich nikdo neměl vstupenku. První střety a potyčky nastaly už po příchodu davu ke stadionu. Policisté zasáhli, když chuligáni začali odpalovat dělbuchy a házet světlice. Potyčky pokračovaly i v době zápasu u hlavní brány stadionu, kterou se dav pokusil vylomit. Situace se uklidňovala ještě dlouho po zápase. Skupiny příznivců obou celků se střetávaly na různých místech Opavy. Fanoušci Opavy při nich mimo jiné vyvrátili plot rodinného domu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články