Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Součkův přestup do West Hamu je skutečností. Britský klub využil opci

Tomáš Souček už je hráčem britského West Hamu United. Klub z Premier League na něj uplatnil opci. Oficiálně bude přestup potvrzen v neděli a bývalý záložník Slavie se stane nejdražším hráčem, který přestoupil z české ligy.

Tomáš Souček se raduje z branky
zdroj: Reuters

Souček se stane nejdražším fotbalistou z české ligy v historii. Pětadvacetiletý Souček přišel do londýnského celku v lednu za 113 milionů korun na hostování do konce sezony.

V případě udržení "Kladivářů" v Premier League bylo součástí dohody automatické uplatnění opce, která Pražanům vynese dalších více než 400 milionů korun. Šestnáctý West Ham má v neúplné tabulce dvě kola před koncem šestibodový náskok na osmnáctou Aston Villu a výrazně lepší skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Souček přestoupí do West Hamu, klub využije opci

Souček tak překoná dosavadní rekord Tomáše Rosického, za nějž v roce 2001 Sparta dostala od Dortmundu 504 milionů korun. Rodák z Havlíčkova Brodu, který hrál v minulosti i za Žižkov a Liberec, se po příchodu do West Hamu prosadil do základní sestavy a po čase se mu začalo dařit i střelecky. V posledních pěti zápasech Premier League zaznamenal tři góly.

Jeho přínos pro mužstvo vyzdvihl kouč kladivářů David Moyes. V březnu byl Souček poprvé v kariéře zvolen českým Fotbalistou roku. V nejvyšší české soutěži má na kontě 126 utkání a 31 branek. S týmem z Edenu třikrát vyhrál ligu a dvakrát domácí pohár. Na podzim si s červenobílými zahrál i základní skupinu Ligy mistrů. Za reprezentaci nastoupil k 25 zápasům, v nichž dal tři góly.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články