Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ronaldo vystřelil pro United tři body nad Arsenalem, Součkův gól na výhru nestačil

Manchester United se vzpamatovává. Zvládl šlágr 14. kola Premier League, když na Old Trafford přestřílel Arsenal 3:2. Tři body zůstávají v "Divadle snů" i díky Cristianu Ronaldovi, jenž dvakrát skóroval. Hvězdný útočník pokořil hranici 800 gólů v kariéře. Pro Tomáše Součka to vypadalo na ideální večer, ale k výhře jeho branka nakonec nevedla. "Kladiváři" s Brightonem doma remizovali 1:1. Chelsea vyhrála ve Watfordu 2:1 a vede tabulku o bod před Manchesterem City, který porazil Aston Villu. Merseyside derby pak bylo jasnou výhrou Liverpoolu, zásluhou dvougólového Mohameda Salaha rozstřílel 4:1 Everton. Tottenham porazil 2:0 Brentford a posunul se na šesté místo.

Cristiano Ronaldo slaví trefu proti Arsenalu
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

Arsenal se ujal vedení ve 13. minutě kuriózní brankou Smithe-Rowea. Anglický záložník poslal odražený míč po rohovém kopu do nestřežené brány, zatímco gólman De Gea ležel v bolestech po přišlápnutí spoluhráče Freda. Gól musel potvrdit po delší prodlevě videorozhodčí.

United inkasovali na Old Trafford devátý gól v řadě, aniž by sami skórovali. Podobně negativní sérii měli naposledy před 60 lety, utnul ji ale krátce před pauzou Fernandes, jenž stylově oslavil svůj stý start v rudém dresu. Portugalský záložník se trefil v lize poprvé od 11. září.

Po přestávce ukončil třízápasové čekání na zásah i Fernandesův hvězdný krajan. V 53. minutě si Ronaldo naběhl na precizní Rashfordovu přihrávku a pohodlně zakončil. Krátce nato znovu srovnal Ödegaard, ale právě norský záložník následně fauloval v pokutovém území Freda a "Rudí ďáblové" šli znovu do vedení. Ronaldo poslal míč z penalty doprostřed brány a oslavil svůj 801. gól v profesionální kariéře.

Manchester v lize zvítězil po třech zápasech a je sedmý, Arsenal zůstal pátý. "Rudí ďáblové" odehráli poslední utkání pod vedením dočasného kouče Michaela Carricka, od pátku je převezme nový trenér Ralf Rangnick, jenž byl během dnešního utkání zatím pouze v hledišti.

Tomáš Souček
zdroj: Reuters autor: PETER CZIBORRA

Souček si už v páté minutě naskočil na Fornalsův roh a hlavou otevřel skóre. Šestadvacetiletý defenzivní záložník v Premier League skóroval poprvé od úvodního srpnového kola.

Druhá domácí branka krátce po změně stran neplatila kvůli Antoniově ofsajdu. Brighton přečkal i další šance soupeře a těsně před koncem mu zajistil bod Maupay akrobatickým kopem přes hlavu.

"Je to pro nás frustrující, chtěli jsme vyhrát. Jsem za gól šťastný, ale okamžitě bych ho vyměnil za vítězství," napsal na Twitteru Souček. Vedle něj nastoupil v základní sestavě West Hamu i pravý obránce Vladimír Coufal, další Čech záložník Alex Král zůstal na lavičce domácích.

Duel Watfordu s Chelsea byl v prvním poločase na půl hodiny přerušen kvůli ošetřování fanouška na tribuně, jenž byl po zástavě srdce stabilizován. Na vedoucí branku hostujícího Mounta odpověděl těsně před pauzou Dennis. O triumfu "blues" rozhodl v 72. minutě střídající Zijech.

Manchesteru City v úvodním dějství zařídili dvoubrankový náskok Portugalci Dias se Silvou. Krátce po změně stran snížil Watkins, ale Aston Villa už proti favoritovi víc nestihla. Trenér Gerrard tak s birminghamským mužstvem poprvé vyšel naprázdno po předchozích dvou ligových výhrách 2:0.

K vítězství Liverpoolu přispěl dvěma góly Salah. Nejlepší střelec soutěže si polepšil na 13 zásahů v ročníku. Další góly hostů přidali Henderson a Jota. Za Everton na průběžných 1:2 snižoval Gray. Souboj s bývalým týmem tak nevyšel domácímu kouči Benítezovi.

"Straky"
zdroj: ČTK/PA/Mike Egerton

"Straky" hrály od deváté minuty bez vyloučeného Clarka, přesto se v 61. minutě dostaly do vedení po proměněné penaltě Wilsona. Bod Norwichi zachránil jedenáct minut před koncem Pukki. Na výhru naopak dosáhl Leeds, který 1:0 porazil Crystal Palace.

Newcastle nevstoupil do záchranářské bitvy dobře. Už v deváté minutě dostal za faul na unikajícího Pukkiho červenou kartu Clark a stal se druhým nejrychleji vyloučeným hráčem "strak" v historii soutěže. Dříve v utkání oslabil Newcastle jen Dabizas v roce 2002, a to po čtyřech minutách duelu s Blackburnem.

Navzdory oslabení Newcastle po hodině hry udeřil. Po rohovém kopu trefil hlavičkující Fernández ruku jednoho z hostujících hráčů a rozhodčí Madley nařídil po konzultaci s videem pokutový kop. K němu se postavil Wilson, prostřelil i za pomoci břevna gólmana Krula a připsal si pátou branku v tomto ligovém ročníku. Zároveň proměnil v anglické lize desátou penaltu z jedenácti.

Vedení však domácím nevydrželo. Jedenáct minut před koncem vyboxoval brankář Dúbravka míč k Janulisovi, jenž našel pohotovým centrem Pukkiho a ten vstřelil třetí gól z posledních čtyř duelů.

Slovenský gólman přesto v závěru zachránil Newcastlu alespoň bod, když po chybě Schära zneškodnil únik Lees-Meloua.

Fotbalisté Tottenhamu si na svém hřišti poradili 2:0 s Brentfordem a zvládli tak i třetí domácí soutěžní utkání pod vedením trenéra Antonia Conteho. Ústřední postavou Tottenhamu v utkání s nováčkem byl útočník Son Hung-min, po jehož centru si v 12. minutě dal Canós nešťastným odrazem od hlavy vlastní branku. Po změně stran přidal jihokorejský reprezentant po rychlém brejku a Lucasově přihrávce svou pátou ligovou trefu v sezoně.

Výsledky 14. kola anglické fotbalové ligy

Newcastle - Norwich 1:1 (61. Wilson z pen. - 79. Pukki), Leeds - Crystal Palace 1:0 (90.+3 Raphinha z pen.), Southampton - Leicester 2:2 (3. Bednarek, 34. Adams - 22. Evans, 49. Maddison), West Ham United - Brighton 1:1 (5. Souček - 89. Maupay), Wolverhampton - Burnley 0:0Watford - Chelsea 1:2 (43. Dennis - 29. Mount, 72. Zijach), Aston Villa - Manchester City 1:2 (47. Watkins - 27. Dias, 43. Silva), Everton - Liverpool 1:4 (38. Gray - 19. a 64. Salah, 9. Henderson, 79. Jota), Tottenham - Brentford 2:0 (12. vlastní Canós, 65. Son Hung-min), Manchester United - Arsenal 3:2 (52. a 70. z pen. Ronaldo, 44. Fernandes - 13. Smith Rowe, 54. Ödegaard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články