Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Součka chválí i BBC a dokládá to statistikami: Umí všechno a dává nejvíc gólů ze záložníků

Se slušností nejdál dojdeš, ale musíš na to mít. A to je přesně příběh Tomáše Součka, který v Anglii okouzlil mnohé. Fotbalista, jenž přišel v minulé sezoně na hostování do West Hamu a pomohl ho zachránit, aby anglický klub pak na vytáhlého záložníka Slavie využil opci a koupil ho zhruba za 600 milionů korun. Český reprezentant teď svůj tým táhne tabulkou vzhůru a místo na udržení myslí "kladiváři" na evropské poháry včetně Ligy mistrů. Souček je v centru pozornosti – jeho příběh jej dostal i na hlavní stránku prestižního britského webu BBC.com.

Tomáš Souček se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Peter Byrne

V článku, který ve sportovní rubrice trůnil hned vedle hlavního, je spousta chvály a fanouškům v Británii přibližuje příběh kluka, který miloval fotbal a z průměru se svojí pílí dostal mezi nepostradatelné.

Autor článku upozorňuje, že tenhle skromný a slušný fotbalista od začátku prosince dal v Premier League už sedm gólů a v sezoně už osm, což je bez tref z penalt nejvíc ze všech záložníků v soutěži.

Stal se prý jedním z klíčových hráčů. Možná tím úplně nejlepším a není divu, že jej milují i fanoušci. BBC tvrdí, že společně s Declanem Ricem dokázali zpevnit obranu, zvýšit agresivitu a útoky West Hamu učinili jednodušší a nebezpečnější. Není divu, že jej prý sleduje i Bayern Mnichov.

Souček se okamžitě prosadil do sestavy West Hamu, ale nezapadl do průměru a neuspokojil se tím, hlad po úspěchu jej táhne dál. "Je všestranný, za zápas uběhne v průměru 12,2 km, což je nejvíc v lize společně s Pascalem Grossem z Brightonu. Umí všechno, brání, vykrývá prostor, zakládá útoky i zakončuje," píše se v článku s tím, že hlavně jeho schopnost dávat góly zaujala nejvíc.

Pouze tři hráči - Dominic Calvert-Lewin z Evertonu, Mohamed Salah z Liverpoolu a Fernandes z Manchesteru United – dokázali svými góly pomoci týmům získat v téhle sezoně víc bodů.

"V mnoha ohledech je trochu staromódní, ale jeho přístup a oddanost týmu je na jedničku," řekl David Moyes, spokojený kouč jeho týmu. A dodal, že právě český záložník může být pro West Ham hlavní inspirací na cestě do Evropy.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články